Wichian en Loes Married at First Sight Beeld © Studio Haviq/Nander de Wijk

Loes en Wichian zijn uit elkaar: 'Kan het hem niet geven'

8 maart 2023 06:59

In 'Married At First Sight: Hoe Is Het Nu Met?' spreekt Aran Bade (38) met de deelnemers van het afgelopen seizoen. Zijn de koppels nog bij elkaar of hebben ze toch de ringen ingeleverd? Deze keer spreekt Aran met Loes en Wichian.

"Het doet ook zeer"

Loes en Wichian besluiten in de een-na-laatste aflevering van Married At First Sight om getrouwd te blijven. Maar aan Aran vertellen ze drie maanden later dat hun huwelijk toch gestrand is. "Sinds een paar weken nu", vertelt Wichian. "Ik had er behoorlijk moeite mee, maar we hebben toch de knoop doorgehakt en veel gepraat. We hebben gezegd: 'Het is goed zo.' Het is nu officieel dat we uit elkaar zijn." 

Wichian heeft het er zichtbaar moeilijk mee, Loes pakt hem daarom vast. "Ik vind hem echt fantastisch, maar er moet meer zijn dan alleen dat. Alleen knuffelen is niet voldoende en dat moet hij ook niet willen. Hij verdient iemand die hem ook wil kussen en dat kan ik hem gewoon niet geven." 

(Tekst gaat verder onder de video.)

3 maanden later: zijn Loes en Wichian van MAFS nog getrouwd?

08:29
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Birgitte van MAFS vreest voor huwelijk Wichian en Loes: 'Geen chemie'

Na veel praten besluiten ze te scheiden. "Het doet ook zeer, maar het is beter voor ons beiden", vertelt Wichian. Loes heeft het ook moeilijk met deze uitkomst. "Ik ben daar zwaar verdrietig om geweest. Iedereen vindt die jongen geweldig en ik ook." Expert Anne Campagne heeft met het stel gesproken. "Daarin bleek ook dat haar gevoel op dat stukje ontbreekt", zegt Wichian over Loes. 

De twee zijn nu al een paar weken uit elkaar. In het begin wil Wichian Loes nog niet loslaten. "Het heeft een tijd geduurd, omdat ik dacht: ik sta er niet achter. Ik wil doorgaan. Ik heb ruimte gelaten in de zin van: misschien heeft het nog een kans. Maar het is goed. We hebben het boek goed afgesloten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Speelt er meer dan vriendschap bij Loes en Wichian uit MAFS?

Loes denkt in eerste instantie nog dat het aan haar gezondheid ligt. "Ik ben al langere tijd niet fit en als je niet fit bent, ben je ook niet helemaal jezelf", vertelt ze. "Of je nu kunt zeggen dat het daaraan heeft gelegen, misschien wel, maar het is een hele rollercoaster die we hebben meegemaakt", zegt Wichian. Het gaat nog niet veel beter met Loes haar gezondheid, waar ze niet te diep op ingaat. "Er lopen onderzoeken en dat is een kwestie van afwachten."

Of de twee vrienden blijven? Als het aan Loes ligt wel, maar voor Wichian is dat lastiger. "Normaal blok ik het gelijk en dan ben ik er klaar mee. Maar je hebt nu zoiets moois meegemaakt. Het heeft voor mij tijd nodig om te kunnen zeggen: 'We blijven vrienden.' Dat gaan we zien in de toekomst, dat kan ik nu niet zeggen." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!