Maarten Richelle MAFS Beeld © RTL

Maarten en Richelle uit MAFS zetten punt achter huwelijk: 'Gevoel kwam niet'

8 maart 2023 22:07

In 'Married At First Sight: Hoe Is Het Nu Met?' spreekt Aran Bade (38) met de deelnemers van het afgelopen seizoen. Zijn de koppels nog bij elkaar of hebben ze toch de ringen ingeleverd? Deze keer spreekt Aran met Maarten en Richelle.

"Ik had daar echt moeite mee"

Maarten en Richelle lijken in de laatste aflevering van Married At First Sight nog gelukkig getrouwd. Maar aan Aran vertellen ze drie maanden later dat hun huwelijk toch gestrand is. Als Aran vraagt of ze de trouwringen willen laten zien, komt het hoge woord er bij Richelle uit: "Die zijn af."

Het koppel is dus gescheiden. "Dat is heel heftig", zegt Maarten. "We hebben een hele hectische tijd gehad. Mijn gevoel was ontzettend goed, ik was echt wel verliefd op Richelle. Maar het gevoel is niet gekomen bij Richelle. De verliefdheid was er niet."

Hoewel het stel in de laatste aflevering nog zegt door te willen gaan, twijfelt Richelle eigenlijk heel erg. "Ik had een klein beetje een twijfelmoment op het moment dat ik moest gaan beslissen, maar ik vond het echt leuk genoeg. We hadden zoveel raakvlakken en het voelde ook wel vertrouwd, dus ik vond het zonde om nu te stoppen. Ik wilde onderzoeken of er meer zou zijn."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Dít is er na opnames MAFS gebeurd tussen Maarten en Richelle

08:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Geen vuurwerk tussen Maarten en Richelle in Married at First Sight'

Voor Maarten is het gevoel er wel, dus voor hem is het flink balen dat Richelle dat niet heeft. "Gevoel kun je niet sturen. Hoe jammer ik het ook vind", zegt hij. "Als dat zo is, is het zo."

Anderhalf maand na de laatste opname hakt Richelle de knoop door. "Dat was zeker moeilijk. Je hoopt in de tussentijd dat het toch nog komt en je wil het ook zo graag, want je doet niet voor niks mee aan zo'n avontuur. Je moet hem teleurstellen en dat is natuurlijk ook echt erg vervelend."

In de video vertelt Maarten hoe Richelle hem het slechte nieuws bracht. Zij is net als hij heel emotioneel door de breuk, maar laat dat niet aan hem zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Maarten en Richelle moeten langzaam op stoom komen'

De twee besluiten wel vrienden te blijven. "We zitten hier samen. Er is geen ruzie tussen ons. Je weet dat als je hieraan meedoet dat er een kans is dat het niet slaagt", vertelt Maarten. "Elke keer als we elkaar zien, voelt het wel goed. Er is verder niks tussen ons en dat maakt het voor mij extra lastig." Richelle vult aan: "Als je echt ruzie had gehad, dan kun je er misschien beter van afstappen."

Het voormalige koppel is beide nog wel op zoek naar de liefde. "Ik geloof nog steeds in de liefde. We zijn nu twee maanden uit elkaar en ik heb me er nu wel bij neergelegd. Wij moeten ook verder met het leven", vertelt Maarten. Ook Richelle ziet het wel zitten om verliefd te worden. "Ik hoop dat het een keer gaat lukken. We hebben ook veel van dit avontuur geleerd, dus dat neem je allemaal mee."