Stanley, Bing en Luuk in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 13 maart

Medische misser in GTST heeft grote gevolgen: 'Hoe heb ik dit nou kunnen missen?'

13 maart 2023 20:40

Een herseninfarct aanzien voor een flinke kater. Die fout begaat dokter Luuk Bos (Kees Boot) in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en dat heeft grote gevolgen, zien kijkers vanavond op RTL 4.

"Neem een paracetamol"

Na een avondje doorzakken met nota bene dokter Luuk zelf, staat Stanley in de vorige aflevering op met knallende koppijn. Zo erg, dat de vader van Bing (Everon Jackson Hooi) zelfs naar de huisarts belt. Daar krijgt hij Luuk aan de lijn, die – ook rondlopend met een kater – er de ernst nog niet zo van inziet. Niet veel later zakt Stanley in elkaar en in de aflevering van vanavond is te horen dat hij getroffen is door een herseninfarct. 

Het nonchalante advies dat Luuk eerder aan Stanley geeft, echoot na in het hoofd van de dokter: "Neem een paracetamol of een ibu als je die in huis hebt en kruip lekker onder de wol."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilbert Gieske geeft GTST-kijkers hoop op comeback van Robert Alberts

Gelukkig komt Stanley bij en herkent hij de mensen die aan zijn bed staan. Ook zijn spraak lijkt redelijk in orde. Vanaf de gang kijkt Luuk samen met Linda, die naast zijn partner ook zijn doktersassistente is, naar binnen. Zij is getuige van het telefoongesprek dat Luuk met zijn borrelmaatje en patiënt voert voordat het misgaat. "Ik had gewoon beter naar hem moeten luisteren. Ik heb echt geen idee hoe ik hem dit moet uitleggen. Hoe heb ik dit nou kunnen missen?" zegt Luuk. Linda antwoordt, na een lange stilte: "Missen? Hoe kom je daar nou bij? Je hebt meteen tegen hem gezegd dat-ie naar de spoedeisende hulp moest, hoor." Luuk fronst z’n wenkbrauwen. "Nee… wel?" "Ik was er toch bij?" "Écht?" Linda knikt, maar kijkt veelbetekenend.

Het is het begin van een zenuwslopende verhaallijn. Gaat Stanley het daadwerkelijke advies van dokter Luuk zich nog herinneren? Wat voor gevolgen gaat dat hebben voor de huisarts van Meerdijk? En weet Linda die voor Luuk te voorkomen, door de boel bij elkaar te liegen? 

Heeft Luuk een grote fout gemaakt?

01:25
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophie Bouquet doet heftige onthulling over rol in GTST

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

Onlangs doet de romance tussen GTST-personages Merel en Stefano flink wat stof opwaaien: 

Rob Goossens snapt niks van ophef rondom GTST-romance: 'Is dit alles?'

04:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!