Chantal Janzen tijdens het presenteren van The Voice. Beeld © ANP

Toekomst The Voice of Holland nog steeds onzeker

14 maart 2023 19:59

Het is nog steeds niet duidelijk of 'The Voice of Holland' in de toekomst terugkomt op televisie. RTL kan na het nieuws over de vervolging van oud-bandleider Jeroen Rietbergen (51) en voormalig coach Ali B (41) niets zeggen over de toekomst van het programma, laat een woordvoerster desgevraagd weten.

"We vinden het goed en belangrijk dat het OM de aangiftes (...) zorgvuldig heeft onderzocht"

"We vinden het goed en belangrijk dat het OM de aangiftes naar aanleiding van The Voice of Holland zorgvuldig heeft onderzocht en dat er duidelijkheid is over de volgende stappen", zegt de zegsvrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali en Jeroen vervolgd in zaak The Voice, zaak Marco loopt nog

Op dit moment is het nog niet te zeggen of de talentenjacht kan terugkeren. RTL wacht naast de stappen van het OM ook de uitkomst van het externe onderzoek dat advocatenkantoor Van Doorne doet af. Dat onderzoek is in januari vorig jaar gestart.

RTL haalde vorig jaar januari The Voice of Holland direct van de buis nadat er berichten waren binnengekomen over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Enkele dagen daarna verscheen een aflevering van het onlineprogramma BOOS waarin oud-kandidaten vertelden te zijn lastiggevallen door onder anderen oud-bandleider Jeroen Rietbergen en ex-coaches Ali B en Marco Borsato.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel vermoedt dat zaken Ali B en Jeroen Rietbergen na de zomer voorkomen

Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat Ali B en Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen Borsato rond The Voice wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel loopt er tegen hem nog een ander zedenonderzoek dat niet is gerelateerd aan de talentenjacht.