Olga Commandeur en man Frank Beeld © RTL

Olga Commandeur en man Frank laten zich van pikante kant zien in Race Across The World

15 maart 2023 22:05

In 'Race Across the World' gaan vijf duo's een onvergetelijk avontuur aan door 14.000 kilometer te reizen door Latijns-Amerika. Zonder een vliegtuig, bankpas of mobiele telefoon te gebruiken moeten zij de eindstreep halen. Zo ook Olga Commandeur (64) en haar man Frank (62) die zichzelf van hun ondeugendste kant laten zien.

"What is body shot?"

Olga en Frank hebben door dat ze niet de jongste meer zijn en dit dus een pittige reis kan worden, vertellen ze. "We zijn geen 20 meer en we hebben allebei een nieuwe knie", zegt Olga. Haar man probeert al zo tactisch mogelijk te denken. "We moeten ervoor zorgen dat het niet op het laatste moment op een sprintje aankomt."

Naast dat ze wat 'ouder' zijn, is Olga ook een mensenmens. Wanneer ze in een café'tje op een station in Mexico-Stad ziet dat iemand zijn portemonnee kwijt is, wordt ze bijna emotioneel. "Jeetje. Ah, hij is helemaal in paniek. Zullen we hem een koffie geven?" stelt ze voor aan haar man.

Frank is veel koelbloediger: "Daar help je hem niet mee." Ze besluit de niet-Nederlands sprekende man te troosten. "Ja, je portemonnee, hè?" zegt ze terwijl ze met haar eigen portemonnee voor zijn ogen zwaait. Ze komt erachter dat de man zijn portemonnee in de taxi is verloren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur maakt onuitwisbare indruk in Secret Duets

Koelbloedige Frank ruikt onraad. "Iets in mij zegt dat het ook een toneelstuk kan zijn. Dat ie geld wil hebben. Kan er allemaal bijhoren." De goedgelovige Olga is in shock. "Zo had ik het nog niet bekeken."

Dan vertelt Olga over een heftige herinnering. "We hebben weleens een beroving meegemaakt, zelfs met een pistool. Daarna zie je op elke hoek iemand die jou kwaad wil doen. Dat gaat nooit helemaal meer weg als je zoiets meemaakt." Haar man Frank is daardoor wantrouwend geworden. "Is het allemaal waar wat je ziet? Dat is heel lastig te beoordelen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en Derk Bolt krijgen een lintje

De twee zijn goed op weg tijdens de race. En komen ver van tevoren aan bij het checkpoint in Antigua. Ze hebben een gezellig establishment gevonden waar ze kunnen overnachten, maar ze komen binnen tijdens happy hour in de bar. Iets wat de twee nooit meer zullen vergeten.

Frank wordt verleid om aan het rad achter de bar te draaien en dat rad eindigt op 'body shot'. "What is body shot?" vraagt Olga aan de plaatselijke bevolking. Een barman vertelt dat ze op de bar moet liggen en dat Frank een shotje uit haar navel gaat nemen. De twee gaan er lachend in mee. Olga ligt op de bar en trekt haar shirt omhoog. Frank hapt naar adem en duikt in de navel van zijn vrouw om het shotje te nemen. "We did it", roept Olga. Ze komt niet meer bij van het lachen. Als Frank "Again!" roept, giert ze het nog harder uit.

De volgende ochtend haasten ze zich naar het checkpoint waar ze ook deelnemers Hugo Kennis en Eva Cleven tegenkomen. Hoewel Olga en Frank er eerder zijn, rennen ze het checkpoint voorbij. Ze zijn alsnog tweede van deze aflevering. En dat is toch een hele goede score voor een koppel dat zichzelf niet meer de jongste noemt. 

Race Across the World zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4

Olga Commandeur doet bodyshot met haar echtgenoot Frank

01:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!