Máxima Beeld © ANP

Nu al buitenlandse interesse voor Videoland-serie Máxima

16 maart 2023 12:19

Nog voor de eerste scènes zijn opgenomen is er al buitenlandse interesse voor de nieuwe Videoland-serie 'Máxima'. Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film zegt al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika.

"Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie"

"Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen", zei Rachel van Bommel donderdag tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van de dramaserie in het Amsterdamse Amstel Hotel. "Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en 10 procent Nederlands."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteurs spelen Willem-Alexander en Máxima in Videoland-serie

De zesdelige serie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten dat in november 2021 verscheen. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, in New York gaat werken, Willem-Alexander ontmoet en uiteindelijk naar Nederland vertrekt. Voor de titelrol is de Argentijnse actrice Delfina Chaves gecast. Willem-Alexander zal worden gespeeld door Nederlander Martijn Lakemeier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima brengt bezoek aan Milan Design Week

De opnames gaan in juni van start en de reeks zal in 2024 op Videoland te zien zijn.

De eerste beelden van Delfina Chaves als Máxima in Videoland-serie

00:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!