Goede Tijden, Slechte Tijden Beeld © Goede Tijden, Slechte Tijden/EndemolShine Nederland

Sluit De Koning binnenkort haar deuren in Meerdijk?

16 maart 2023 20:30

Willem-Alexander wie? Er is maar één koning die er écht toe doet en dat is het Meerdijkse café De Koning, al sinds jaar en dag bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De zaak is zelfs bij niet-kijkers een begrip, maar toch lijkt het erop dat de gezellige kroeg binnenkort zijn deuren sluit.

Begin dit jaar voegde Neerlands langslopende soap actrice Rian Gerritsen aan de cast toe, die je kan kennen van haar rol in De Luizenmoeder. De soapster is in de serie voor de verandering eens niet op het schoolplein te zien, maar hangt vooral in de kroeg. Haar personage Gabrielle Rensema heeft namelijk haar zinnen gezet op De Koning. Maar sinds het café in haar handen is, is het niet meer wat het ooit is geweest. Zo heeft Gabrielle een verbod op laptops ingesteld, moeten klanten direct betalen, staat de daghap niet langer op het menu en zijn honden niet meer toegestaan. Een grote verandering, niet alleen voor de klanten, maar ook het personeel.

Omdat het zo niet langer door kan gaan, besluit Saskia (Tamara Brinkman) met een plannetje te komen. Het enige wat Gabrielle wil is geld verdienen en dat lukt niet als het personeel haar regels zó streng hanteert, dat de gasten voortaan wegblijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medische misser in GTST heeft grote gevolgen: 'Hoe heb ik dit nou kunnen missen?'

Maar Gabrielle is niet van gisteren en is haar personeel - wederom - een stap voor. Want terwijl Saskia, haar vader Henk (Johnny Kraaijkamp) en barman Barry (Dennis Honhoff) druk bezig zijn om haar te dwarsbomen, heeft ook zij niet stilgezeten. Terwijl het drietal hard hun best heeft gedaan om alle gasten te doen verdwijnen, heeft Gabrielle de zaak al verkocht aan haar neef. Wat betekent dat ze per direct ontslagen zijn. Is dit het begin van het einde?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilbert Gieske geeft GTST-kijkers hoop op comeback van Robert Alberts

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

Rol in GTST stond op bucketlist van Rian Gerritsen

00:44