De Verraders Beeld © RTL

Ferri Somogyi breekt in De Verraders en moet terugdenken aan overleden broer

17 maart 2023 21:48

Het spel vol leugens en bedrog is nu écht begonnen in 'De Verraders'. De kandidaten gaan hard tegen hard; één misstap en je hoofd ligt op het hakblok. Ferri Somogyi (49) is tijdens het spel zo fanatiek, dat hij al snel verdacht wordt bevonden. En dat valt hem zwaar. Heel zwaar.

"Mijn broer overleed toen hij 35 was"

Tijdens een spel om het zilver moeten de kandidaten een puzzel maken. Drie teams rennen als een gek naar enorme puzzelstukken om ze op een andere plek in elkaar te zetten. Ferri denkt slim te zijn en gooit de puzzelstukken van de andere teams een stukje verderop. Het duurt nu net iets langer voordat zij hun stukken bij elkaar hebben verzameld. En dat fanatisme wordt hem zwaar aangerekend.

Nathan en vooral Billy zijn furieus. Billy weet dan ook voor 99,9% zeker dat hij op Ferri gaat stemmen tijdens de ronde tafel. In de auto's terug naar het chateau wordt de sfeer er niet beter op, maar Ferri voelt de eenzaamheid pas echt als ze uit de auto stappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Verraders proberen mede-Verrader weg te stemmen: 'Gevaar voor ons'

Ferri merkt dat alle andere kandidaten in groepjes afdwalen. Hij blijft in zijn eentje over en weet dat de rest nu over hem aan het roddelen is. Moederziel alleen staat hij voor het chateau.

Tijdens de ronde tafel neemt hij een vlucht naar voren; hij wil duidelijk maken dat hij echt geen Verrader is en vooral wat deze middag met hem doet. "Mijn broer overleed toen hij 35 was", begint hij. "Toen kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht en liepen mensen met een boog om mij heen. En dat gevoel bekroop me op dat moment even." De acteur is zichtbaar geëmotioneerd.

Hij verontschuldigt zich voor het 'fanatieke gedrag' en maakt de groep duidelijk dat als ze toch voor hem gaan, hij dat niet erg vindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Verraders eindigt met enorme plottwist: 'Er wordt geen moord gepleegd'

Giorgio hoort het verhaal aan, maar neemt het wel met een korrel zout. Ferri blijft natuurlijk een acteur. Toch is het de radio-presentator die uiteindelijk wordt verbannen door de groep, zelfs zijn 'vriend' Billy stemt op hem. Maar helaas: Giorgio is een Getrouwe en daarmee blijven de drie Verraders in het spel.

De Verraders zie je elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4 en kijk je bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!