Gert van 't Hof en Tom Egbers Beeld © ANP

Gert van 't Hof vervangt zondag opnieuw Tom Egbers

18 maart 2023 10:02

Gert van 't Hof (49) vervangt Tom Egbers (65) komende zondag opnieuw bij 'Studio Sport Eredivisie'. Dat laat een woordvoerder van de NOS zaterdag desgevraagd weten.

Gert van 't Hof presenteert het programma afgelopen week ook al in plaats van Tom Egbers. Laatstgenoemde is niet te zien omdat hij de redactie en het programma rust wil bieden na het Volkskrant-artikel over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. In het stuk wordt ook Tom Egbers genoemd.

Vrijdag werd bekend dat de presentator ook de komende maanden niet aan het werk is voor NOS Sport. Het is nog niet duidelijk wie hem na zondag zal vervangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Schouten neemt het op voor Tom Egbers: 'Je bent voor mij een held'

De journalist gaf vrijdagavond zijn eerste interview na het verschijnen van het artikel vorige week. In Khalid & Sophie vertelde hij onder meer dat hij inderdaad een affaire heeft gehad met een jongere vrouwelijke collega, maar dat zij hem nadat hij de verhouding had verbroken bleef lastigvallen. Dat de presentator haar daarna op de redactie voor 'serpent' en 'as van het kwaad' had uitgemaakt, zoals in de Volkskrant staat, noemde hij een 'fout' van zichzelf.

Ook ontkende hij een doodsbedreiging te hebben geuit. In het artikel stond dat hij een snijbeweging langs zijn keel zou hebben gemaakt. "Ik ben niet iemand die doodsbedreigingen uit, dat is niet gebeurd."

Gaat de 'karaktermoord' van Tom Egbers te ver?

08:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NOS wil niet reageren op interview Tom Egbers in Khalid & Sophie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!