Marlies en schoonzoon Dennis in Help, Mijn Man Is Klusser! Beeld © RTL/screenshot Help, Mijn Man Is Klusser! 20 maart

Moeder 'bang' voor schoonzoon Dennis in HMMIK: 'Botte hork'

20 maart 2023 21:59

Het botert niet tussen Marlies en haar schoonzoon Dennis in 'Help, Mijn Man Is Klusser!'. Dat laat de moeder van Fede, die de hulp van John Williams (53) inschakelt, televisiekijkend Nederland weten ook. Ze is naar eigen zeggen zelfs weleens 'bang' voor de liefde van haar dochter.

"Wij zijn emotionele mensen. Daar heeft Dennis niks mee"

Fede en Dennis kopen vijf jaar geleden het huis van Fede's ouders over. Een bijzondere woning voor haar, omdat ze hier geboren en getogen is. Maar het zorgt ook voor spanningen. Spanningen die zo hoog oplopen, dat het koppel en hun twee kinderen al jaren in een bouwval verkeren. De kinderkamers zijn nog niet klaar en daarom slapen de kids bij mama in bed, terwijl papa de nachten op de logeerkamer doorbrengt. Daarnaast botert het niet echt tussen Dennis en zijn schoonmoeder. Komt dat even slecht uit, als je schoonouders letterlijk om de hoek wonen.

John legt al snel de vinger op de zere plek. "Ik denk niet dat heel veel mensen zeggen: 'Oh lekker man, lekker naast mijn schoonouders wonen, heerlijk'", zegt hij in gesprek met de om hulp vragende Fede. Dat beaamt ze voorzichtig, waarna moeder Marlies erbij gehaald wordt. Ze stipt aan dat ze bang is voor Dennis. "Hij kan heel grof overkomen. Ik denk dat ik de oorzaak ben van de nodige spanning. (...) Wij zijn emotionele mensen. Daar heeft Dennis niks mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HMMIK-kijkers getuige van pijnlijke discussie over kinderwens

Fede geneert zich duidelijk voor de rake woorden van haar moeder over haar partner. "Mam...", zegt ze. Maar 'mam' gaat door: "Ik denk als je Dennis eerlijk vraagt: wat vind je het moeilijkst? Dan is dat mijn persoon. Daar ligt echt de spanning. Jij wilt zeggen van niet, maar ik denk het echt."

Even later loopt Dennis de kamer binnen. "Mijn lieve schoonmoeder", zegt hij, waarna uit het ongemakkelijke gelach van Fede en Marlies blijkt dat dit geen vaak gehoorde woorden uit zijn mond zijn. "O, dat gaat niet vaker zo?", vraagt John. "Soms wel", zegt Marlies. "Soms niet", vult Dennis aan. "Ligt vooral aan mij hoor." Marlies valt haar schoonzoon bij: "Ik zeg net: het ligt ook aan mij. Ik heb die overgevoeligheid en jij kunt 'bam', zo doen. Dan schrik ik me te pletter. Dat weet je. Dan ben ik bang."

"Nee joh", bagatelliseert Dennis. "Ja, nu ben je heel lief...", zegt Marlies voorzichtig. "Ik ben poeslief en aardig", besluit Dennis. "Het gaat altijd weer goed toch, ook al hebben we weleens wat?" Even later onderstreept ook Fede's zus het karakter van Dennis. "Hij is gewoon een botte hork", vindt zij. "Ik weet wel dat hij af en toe een schop onder z'n hol nodig heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emotionele Lia ziet geen uitweg meer in HMMIK: 'Het duurt gewoon té lang'

Er volgt een week waarin dat 'botte' karakter van Dennis, die handig in de bouw blijkt te zijn, duidelijk naar voren komt. Het vlot niet bepaald tussen hem en het klusteam van John. Iets met convectoren en een doorlopend plafond... Ook bij John komt Dennis op een gegeven moment pittig uit de hoek. Als de presentator de ontbrekende intimiteit tussen het koppel wil aanstippen, bijt Dennis van zich af. "Je hebt het nu drie keer tegen me gezegd en ik weet het nu. Nu is het klaar."

John is dat natuurlijk wel gewend van de trotse amateurklussers en ziet geen kwaad in Dennis. Maar, merkt hij tegenover Fede op: "Jullie dansen om hem heen alsof hij een of andere boeman is." Ook zij moet eens duidelijk op haar strepen staan, vindt Dennis. "Die moet je wel echt stellen schat, die grenzen. Je moet gewoon zeggen tegen mij."  

Zoals bijna altijd is het eind goed, al goed aan het einde van de aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser!. Fede is blij verrast met het resultaat. Trots laat het koppel het kamertje voor hun 1,5-jarige zoontje zien. "Goed gedaan, jullie samen", complimenteert John het stel. Tot slot concludeert de presentator: "Het vonkje is aan. Er hangt nog wel wat spanning in de lucht..." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juan kwaad op Chamilla in Help, Mijn Man Is Klusser: 'Wat flik jij me nou?'

Help, Mijn Man Is Klusser! is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en kun je hier terugkijken of vooruitkijken bij Videoland. 

RTL Boulevard sprak John Williams over de HMMIK-kandidaten en hun bouwvallen, over wie de presentator zich blijft verbazen:

John Williams snapt soms niets van kandidaten in Help, Mijn Man Is Klusser!

01:58