Maxim Froger in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 23 maart

Maxim Froger maakt zijn opwachting in GTST

23 maart 2023 20:30

De familie Froger heeft ook fans in Meerdijk. Vanavond zien kijkers op RTL 4 hoe zanger Maxim Froger (26), de zoon van René (62) en Natasja Froger (57), zijn opwachting maakt in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

"Hij is zo knap"

Maxim speelt als zichzelf een kleine rol in de verhaallijn over de familievete van de familie Sanders. Door die ruzie wil Nina (Marly van der Velden) niet dat Nola haar grootouders ziet. Een meet and greet met Maxim Froger regelen via oma Janine (Caroline De Bruijn), omdat de zanger optreedt in haar talkshow In De Roos, wordt Nola dan ook verboden. 

Achter haar moeders rug om zoekt de puber haar oma toch even op in De Rozenboom. Daar is Maxim al aan het repeteren voor zijn optreden. Nola kan haar ogen niet van hem afhouden. "Maxim, kan ik jou heel even storen?" vraagt Janine hem. "Ik wil je graag aan iemand voorstellen: dit is Nola, mijn kleindochter." "Hi Nola", zegt Maxim opgewekt. "Ik ben Maxime, alles goed?" Als hij zijn fan uitnodigt om vanavond zijn optreden bij te wonen, moet Nola vanwege de familievete helaas weigeren. De soundcheck woont ze wel bij. De tienermeid krijgt het schaamrood op de kaken als oma vraagt of ze een foto van hen zal maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medische misser in GTST heeft grote gevolgen: 'Hoe heb ik dit nou kunnen missen?'

"Hij is zo knap", verzucht Nola eenmaal thuis voor de tv, zonder ook maar iets over haar ontmoeting aan Nina te vertellen. Maxim brengt 'Flirt', de hit die hij samen met rapper Donnie schreef, ten gehore. Of er nog een daadwerkelijke flirt voor de Froger-telg volgt in de soap? Het lijkt erop dat het bij een eenmalige gastrol blijft. 

Maxim geeft eerder al te kennen dat hij naast zingen ook droomt van een tv-carrière. Net als pa en ma, maar dan geen hulp-tv: "Ik zou het leuk vinden om programma’s te maken die met muziek te maken hebben. (...) Ik zou het een eer vinden als ik ooit aan Beste Zangers mee mag doen." 

RTL Boulevard sprak Maxim over de single die hij in GTST zong: 

Maxim Froger werkt samen met Rapper Donnie voor nieuwe single

00:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jada Borsato neemt afscheid van GTST: 'Ga het missen'

Maxim Froger is niet het eerste kind van een bekende zanger dat een podium krijgt in GTST. Ook Jada Borsato scoorde eerder een rol in Nederlands langstlopende soapserie, maar bleef langer plakken dan Maxim. Eind 2021 maakte ze haar entree als influencer Abby, die een relatie kreeg met Steef. Een klein half jaar later verliet ze Meerdijk weer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stijn Fransen droomt van terugkeer in GTST

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!