Johan en Sander Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck niet meer welkom bij Vandaag Inside na tweet

21 maart 2023 11:50

Sander Schimmelpenninck (38) heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij de mannen van 'Vandaag Inside'. Sander is de afgelopen tijd meerdere keren te gast geweest in de show, maar is volgens René van der Gijp (61) en Johan Derksen (74) vanaf nu niet meer welkom. En dat heeft alles te maken met een tweet die hij heeft geplaatst over 'Vandaag Inside' en de BBB-achterban.

"Ik heb de indruk dat dat jochie van adel dat hier zat ons maar dommeriken vond, omdat we op de BBB hebben gestemd"

Afgelopen vrijdag verklaart Sander op Twitter waarom hij de laatste tijd vaak bij Vandaag Inside te zien is. 'Mensen vragen weleens: 'Waarom ga je toch bij VI zitten?' Ik zeg dan: om de domrechtse hordes tegen te spreken en op te voeden. En de comments op Twitter, natuurlijk', twittert hij. Vervolgens noemt hij mensen die op de partij hebben gestemd 'egoïstisch' en beweert hij dat de achterban van de BBB over het algemeen bestaat uit '50-plussers en laagopgeleiden.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Renze Klamer reageert op Sander Schimmelpenninck-roddel

Bij de Vandaag Inside-heren is deze tweet volledig in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik heb de indruk dat dat jochie van adel dat hier zat ons maar dommeriken vond, omdat we op de BBB hebben gestemd", vertelt Johan gisteravond. "Deze jongen leidt aan een heel ernstige vorm van zelfoverschatting", meent René. "Eigenlijk moet ik hem bij mij in de tuin zetten. Met een kruiwagentje, zijn neusje rood verven en de hele dag uitlachen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck gaat politiek niet in om negatieve consequenties

Johan spreekt het vermoeden uit dat Sander niet meer wordt uitgenodigd in de toekomst. "Nee, dat past niet", beaamt René. "Maar ook omdat hij jullie tegenspreekt?" vraagt Wilfred Genee zich af. "Nee, daar gaat het niet om. Dat heeft dat volk dat zich verheven voelt. Die zetten je als dom neer. Als half Nederland op de BBB stemt, dan vindt hij dat allemaal maar domoren. Nou, dat vind ik heel hautain en arrogant."

De uitspraken van de mannen is Sander niet ontgaan. Hij reageert vandaag weer met een zeer sarcastische tweet: 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck zei 'iets heel doms' bij ontmoeten vriendin: 'Een no-go'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!