Kitty Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Kitty blikt terug op Big Brother en overlijden vader: 'Wilde blijven'

24 maart 2023 10:29

Volgende week zaterdag opent Big Brother na 86 dagen eindelijk weer zijn deuren. Iemand die als geen ander weet hoe het is om opgesloten te zitten, is Kitty Mager (59). Vorig seizoen vulde zij het huis met haar Amsterdamse humor, gezelligheid én haar roze huispak. Deze week schuift ze aan in Realitea.

"Ik had ook afgesproken dat als er iets zou gebeuren ik mijn moeder mocht bellen"

Realitea #2: Kitty speelt voor matchmaker en Esmee aan het daten met een Love Island-ster?

10:45

Kitty vertelt in de tweede aflevering van Realitea aan Fawry dat ze zich al eerder op wil geven voor Big Brother, maar afgelopen jaar pas het gevoel heeft 'dat het eindelijk kan'. De Amsterdamse geeft zich een jaar daarvoor, het jaar dat Jill meedoet, ook al op. "Toen kwam het weer en dacht ik: laat ik eens gek doen en het gewoon proberen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van freezes tot vliegtuigjes: dit zijn de meest opvallende momenten uit Big Brother tot nu toe

Kitty zit uiteindelijk twee weken in het spel en moet het huis vlak na het overlijden van haar vader - die op dat moment aan alzheimer lijdt - verlaten. Hoewel ze er tijdens haar deelname rekening mee houdt dat het wel eens zou kunnen gebeuren, valt het haar toch enorm zwaar haar vader zo te moeten verliezen. "Ik had er heel goede afspraken over gemaakt met mijn moeder (…) en die zei: mocht er wat gebeuren, jij blijft. Ik had ook afgesproken dat als er iets zou gebeuren, ik mijn moeder mocht bellen en eventueel online de uitvaart zou mogen bijwonen."

Ook schrijft ze voorafgaand aan haar deelname een brief aan haar vader die haar zoon eventueel tijdens de dienst kan voorlezen. "Ja, en dan hoor je dat nieuws en ben je genomineerd... dat is heftig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother-fans regelen vliegtuigje voor Jason: 'Echt bizar'

Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering van Realitea online. Bekijk de aflevering van vorige week hieronder.

Realitea #1: Sheila opent vuur op Magali en Channah doet auditie voor De Bachelorette

11:05