Christa en Mandy in Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS6 - screenshot uit Steenrijk, Straatarm 22-03-2023

Moeder en dochter in Steenrijk, Straatarm ontbijten van eigen weekbudget: 'Echt bizar'

22 maart 2023 22:07

Na een afwezigheid van een paar maanden is 'Steenrijk, Straatarm' weer terug op de buis. Deze keer een schrijnend verhaal van moeder Christa uit Leeuwarden die samen met haar dochter Mandy moet rondkomen van 50 euro per week.

"Dan wordt het wel wat pittiger"

Hoe anders is het bij de 'rijke' Lorraine en haar beste vriendin Merve die in Istanboel genieten van luxe. Zij hebben 1800 euro per week te besteden. Lorraine is volgens het programma een bekendheid in Turkije en is vaak te zien op tv. Daarnaast werkt ze in de wereld van de plastische chirurgie.

Moeder Christa heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze werkt jarenlang in de zorg, maar door lichamelijke problemen raakt ze in de bijstand. "Als er verjaardagen aankomen, hou ik m'n hart alweer vast. Een valt nog te overzien, maar soms het je er drie in de maand. Dan wordt het wel wat pittiger."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm-stel duikt op in Hollandse Makelaars Aan De Costa

De twee vinden het geweldig dat ze naar Istanboel mogen. "Wat gaaf", zegt Christa. Dochter Mandy is helemaal overdonderd. "Ik voel heel veel spanning, maar ik heb er ook zin in." Ze springen een gat in de lucht.

Nadat ze uitgebreid gedineerd hebben, gaan ze de volgende ochtend ook buiten de deur ontbijten. Daar krijgen ze heerlijke gerechten voorgeschoteld. "Wat een verwennerij", zegt Christa. Dan moet er natuurlijk ook afgerekend worden: 50 euro. En dat is het bedrag wat Christa wekelijks te besteden heeft. "Normaal zou je dit gewoon niet doen. Als je het doet heb je meteen geen eten meer voor de rest van de week. Het is gewoon echt bizar", zegt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers trekken rijkdom Temptation Island-koppel in Steenrijk, Straatarm in twijfel

In Leeuwarden gaan Lorraine en Merve ook buiten de deur eten. Het is meteen hun 'budgetuitje'. De twee mogen naast lunchen ook nog eens midgetgolfen en dat voor een spotprijs van 3 euro per persoon. De lunch bestaat uit een bakje patat.

De deelnemers ontmoeten elkaar een week na hun ervaring. Lorraine en Merve hebben het erg koud gehad in het huis van Christa en Mandy. Ze besluiten hen te helpen met de energierekening. Daar wordt Christa erg emotioneel van. "Dat is helemaal te gek", zegt ze met tranen in d'r ogen. 

Steenrijk, Straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS 6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!