Floor Jansen in Beau Beeld © RTL/screenshot Beau 22 maart

Floor Jansen maakt indruk met eerste soloplaat in Beau: 'Naar het songfestival'

23 maart 2023 07:16

Een bijzondere nieuwe fase breekt aan voor Floor Jansen (42). De zangeres van de metalrockband Nightwish is hersteld van borstkanker, verwacht haar tweede kindje én brengt haar eerste soloalbum uit. In 'Beau' zingt ze woensdagavond haar plaat 'My Paragon' voor het eerst live en die maakt indruk.

"Gezond blijven valt niet te plannen, dat heeft de kanker van vorig jaar maar weer bewezen"

Floor vliegt van hot naar her met Nightwish. Zeker na de coronapandemie. Ze heeft een hectische tijd achter de rug. "En ergens tussendoor werd er ook nog borstkanker geconstateerd en werd ik daarvoor geopereerd", blikt de zangeres, die in Nederland nog meer bekendheid wierf door haar deelname aan Beste Zangers, terug bij Beau. "En toen ook gewoon weer door, dus dat was ongelooflijk pittig." 

Drie weken na haar operatie stond Floor alweer op het podium. "Dat kan ik niemand aanraden, maar dat was ook een beetje zo'n post-pandemieding", legt de fitte artiest uit. "We hebben die tour meer dan twee jaar verschoven en dan zou het weer niet kunnen. Dat was echt wel heel heftig geweest als dat niet ging. Dus ik heb me door mijn artsen laten proberen te adviseren, want zo vaak adviseren ze een tourende metalzangeres nou ook niet na een kankeroperatie, van goh: wel of niet?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floor Jansen zwanger van tweede kindje: 'Het leven is mooi'

En in die bewogen tijd, raakt ze zwanger. "Ergens moet mijn lijf en ik natuurlijk ook mentaal er ook wel van kunnen herstellen. Dus dat maakt een zwangerschap extra mooi, een extra bevestiging dat mijn lichaam gewoon gezond is. Als je graag zwanger wilt worden en dat lukt gewoon, daar wordt je ongelooflijk gelukkig van. En dat ben ik echt." 

Vrijdag komt Floors eerste soloplaat uit. Tijd om daar in alle rust van te genieten, heeft de zwangere zangeres niet. De volgende dag vliegt ze namelijk alweer naar Japan met haar band. En van Japan naar naar de Filippijnen en dan weer naar Zweden. Eerder geeft ze in het AD te kennen dat ze deze planning van het management van de band 'onvergeeflijk dom en van weinig respect naar mij getuigen'. Maar in Beau maakt ze vooral duidelijk desondanks nog volop te genieten van de dromen die ze waarmaakt en tot haar zwangerschapsverlof door te willen gaan. "Gezond blijven, dat weet je nooit. Dat valt niet te plannen, dat heeft de kanker van vorig jaar maar weer bewezen. Ik vind het heerlijk wat ik doe en dat ik daarbij ook nog eens zwanger kan zijn." 

Hieronder kun je Floor voor het eerst live haar nummer My Paragon van haar gelijknamige soloalbum horen zingen.

Floor Jansen zingt het eerste nummer van haar soloalbum ‘My Paragon’

03:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geëmotioneerde Floor Jansen in brief: 'Ik heb borstkanker'

Floor maakt indruk met haar nummer en stem. "Wat een stem", klinkt het. En, oppert een anderekijker: "Ik zeg Floor Jansen naar het songfestival!

Wil je Floor Jansen live aanschouwen? Gelukkig zet de wereldartiest dit jaar ook nog voet in Nederland. Op 8 juli treedt ze op in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal en op 8 december staat ze in AFAS Live.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!