Mexx en Martin uit Een Jaar Van Je Leven Beeld © Instagram @mexxvdgreef

Mexx onthult wat de 'noodsituatie' uit haar brief aan Martin was

23 maart 2023 11:14

Kijkers van 'Een Jaar Van Je Leven' moesten lijdzaam toekijken hoe Martin abrupt het programma verliet. Na een brief van zijn geliefde oud-kandidaat Mexx, besluit hij het programma te verlaten wegens een 'noodsituatie'. Mexx onthult nu zelf, na stevige kritiek, wat die noodsituatie precies inhoudt.

"Ik besefte dat als het nog 5,5 maand zo door ging, het uiteindelijk zo slecht met me zou gaan dat ik mezelf zou verliezen"

Mexx deelt deze week een foto met Martin op Instagram, waaronder veel negatieve reacties prijken. 'Jullie maken een programma voor de kijkers, we leven met jullie mee. Vervolgens zien we heftige gebeurtenissen in verband met een brief, we leven weer met jullie mee en een paar dagen later is alles koek en ei. Worden we in de maling genomen?' klinkt het onder meer.

Iemand anders schrijft: 'Het is een grote poppenkast met jullie beide. Een avontuurtje voor een paar weken in die loods. En nu doen alsof jullie het perfecte paar zijn. Mexx heeft hem zijn droom en toekomst afgepakt, door hem te dwingen weg te gaan uit die loods.'

De spraakmakende deelnemer van het realityprogramma verklaart haar actie nu nader. "Na de thuiskomst van Martin hebben wij ervoor gekozen om eerst samen Martin zijn thuiskomst rustig een plekje te geven en van het weerzien te genieten. Dankjewel dat dit gerespecteerd werd", begint Mexx. "In de loods hebben wij ontzettend veel gesprekken gehad over hoe wij ons avontuur ervaren en waren we het er beiden over eens dat we al gewonnen hadden. We hebben beide liefde en mooie vriendschappen gevonden." Ze blikt terug op het moment dat zij halsoverkop het programma moet verlaten na haar woedeuitbarsting. "Dit viel ons beiden erg zwaar. Op dat moment wilde Martin samen met mij het programma verlaten om er voor mij te zijn, ik gaf aan dat dit niet hoefde en hem zijn avontuur wilde laten voorzetten. We hebben toen afgesproken dat als het uiteindelijk niet goed met me ging, ik dit met hem zou delen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Abrupte exit in Een Jaar Van Je Leven vanwege 'noodsituatie'

En zo geschiedde. Mexx omschrijft dat het gemis van Martin haar ondanks de liefde van haar familie, vrienden en volgers zwaar valt. "Zo zwaar dat ik in de laatste week het besef kreeg dat ik nergens meer zin in had en mijn huis niet eens meer uit wilde. Ik was 24/7 gefocust op de livestream, ik besefte dat als het nog 5,5 maand zo door ging dat het uiteindelijk zo slecht met me zou gaan dat ik mezelf zou verliezen. Ik wist dat als Martin na een lange tijd thuis zou komen en erachter kwam dat ik me zo gevoeld had hij het onwijs erg had gevonden dat hij er niet voor me kon zijn. Het is ontzettend moeilijk om te zien dat je partner in een loods zit en denkt dat het er goed met me gaat."

Daarom besluit Mexx de brief te schrijven. "Na een aantal weken heb ik besloten dat Martin uiteindelijk toch echt recht had om te weten hoe het echt met me ging (zoals afgesproken). Mijn verwerkingsproces van gebeurtenissen tijdens mijn deelname staat er natuurlijk niet los van, dit proces ga ik nu voortzetten en dat komt uiteindelijk helemaal goed. Zeker met de steun van Martin. Hier wil ik verder niet op in gaan, ik hoop op jullie begrip." Mexx benadrukt dat ook Martin vindt dat ze de juiste keuze heeft gemaakt en haar het dus niet kwalijk neemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bachelorette-ster Matthijs reageert op kakkerlakgate: 'Schrok wel'

Een Jaar Van Je Leven is elke werkdag om 18.20 uur te zien op SBS6. De livestreams kun je 24/7 volgen bij Videoland.

Kun je geen genoeg krijgen van reality-tv? Volg de de nieuwe online realitytalkshow Realitea van RTL Boulevard, waarin Farja Farvardin - beter bekend als Fawry not Sawry - wekelijks het laatste en heetste realitynieuws met spraakmakende gasten bespreekt. Hieronder kun je de nieuwste aflevering bekijken:

Realitea #2: Kitty speelt voor matchmaker en Esmee aan het daten met een Love Island-ster?

10:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!