Soundos El Ahmadi en Youp van 't Hek Beeld © ANP

Soundos El Ahmadi haalt uit naar Youp van 't Hek: 'Jouw carrière is al lang gecremeerd'

24 maart 2023 08:07

Cabaretier Soundos El Ahmadi (41) heeft donderdagavond in 'De Avondshow met Arjen Lubach' collega Youp van 't Hek (69) van repliek gediend nadat hij in de 'VARA-gids' opmerkingen over haar had gemaakt. Youp stelde in oktober dat hij niet kon lachen om Soundos. Hij omschreef haar als 'een luidruchtige mevrouw om wie, behalve zijzelf, nog nooit iemand gelachen heeft'.

"Laat mij het maar doen, ga jij maar gauw met pensioen"

Dit schoot Soundos in het verkeerde keelgat. Zij reageerde nu pas omdat zij met zwangerschapsverlof was. "Hij heeft mij nog nooit zien optreden, nog nooit!" zei Soundos tegen Arjen Lubach. "Het is onzekerheid bij hem. Dit soort cabaretiers waren vroeger vernieuwend. Maar nu ben ik degene die vernieuwend is. Alleen ik lijk niet op je, dus denk je automatisch dat ik je vijand ben." Youp valt volgens Soundos in het rijtje mannen 'die de kracht van een vrouw alleen maar kunnen afpakken door te zeggen: jij bent niet grappig. Nou, ik kan je vertellen: niet grappig zijn is een verdomd goed verdienmodel.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos El Ahmadi sneert naar Angela de Jong: 'Boomer'

Soundos schreef als antwoord een rap op de melodie van de hit 'Flappie' van Youp. Hierin verklaarde zij Youp de liefde. "Hang al jaren aan je lippen als een sigaret, ben al fan van jou sinds jouw Ikea-stapelbed", waarmee ze verwees naar een bekende sketch van Youp. "Maar toen schreef jij in de krant, dat vond ik best amusant, dat ik geen humor had, dat vond ik wel bijdehand." Soundos stelt Youp voor dat hij een keer naar haar komt kijken of een keer met haar gaat praten. "Nog nooit een show van mij gezien, maar je zei: zij is niet grappig. Nog nooit met mij gepraat - waarom, want ik ben best gezelschappig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos El Ahmadi maakt op veler verzoek naam baby bekend

Daarna haalt ze uit naar Youp en constateert: "Laat mij het maar doen, ga jij maar gauw met pensioen, jouw carrière is al lang gecremeerd." Arjen Lubach daagde aan het slot van het gesprek Youp ook uit een track te maken, om Soundos weer van repliek te dienen.