Shadow and Bone Beeld © Attila Szvacsek/Netflix

Makers Shadow and Bone werken aan spin-off Six of Crows

24 maart 2023 19:02

Voor wie de succesvolle Grishaverse-boeken van Leigh Bardugo heeft gelezen waarop de Netflix-hit 'Shadow and Bone' is gebaseerd, komt het waarschijnlijk niet als een verrassing: de serie krijgt een spin-off. Dat laat showrunner Eric Heisserer (53) aan 'Entertainment Weekly' weten.

"De scripts van acht afleveringen zijn fenomenaal en ik ben echt trots op mijn team"

In de spin-off volgen de we de de 'kraaien', die natuurlijk ook al in de twee seizoenen van Shadow and Bone voorkomen. Het lijkt erop dat de populaire boekenreeks nu ook naar de streamingdienst komt. "We zijn klaar om dat als een eigen verhaal te lanceren. De scripts van acht afleveringen zijn fenomenaal en ik ben echt trots op mijn team", aldus de showrunner.

Netflix heeft de spin-off nog niet officieel besteld, omdat deze zich nog in de beginfase bevindt. Het lot van de Six of Crows-serie zal afhangen van de prestatie van het onlangs uitgebrachte tweede seizoen van Shadow and Bone. Mocht het project groen licht krijgen, dan volgt het verhaal de Crows, een groep dieven bestaande uit Kaz Brekker, Inej Ghafa, Jesper Fahey, Wylan Van Eck, Nina Zenik en Matthias Helver.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Shadow and Bone nu eindelijk te zien op Netflix

We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix kondigt vijfde en laatste seizoen van You aan

De eerste twee seizoenen van Shadow and Bone kijk je bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!