John Williams in Help, Mijn Man Is Klusser! Beeld © RTL

Man in Help, Mijn Man Is Klusser! rent weg als John aanbelt: 'Hij gaat niet opendoen'

27 maart 2023 22:02

Robbert en Jacqueline hebben twee jaar geleden een klushuis gekocht in het Noord-Limburgse dorpje Posterholt. Door een lekkage moeten ze het dak vervangen, maar dat is zo duur dat er geen geld meer is om de rest van de verbouwing af te maken. Inmiddels slaapt het stel al twee jaar lang in de woonkamer. Aan presentator John Williams (53) en het team van 'Help, Mijn Man Is Klusser!' om het koppel te helpen.

"Ik wil dit niet, ik wil dit echt niet"

"Ik heb jullie hulp heel hard nodig. Ik heb een heel lieve man, maar van klussen komt niks", zegt Jacqueline in haar oproep aan John. "Ik heb weleens voorgesteld om het huis te verkopen, maar dat heeft niet geleid tot schot in de zaak." Robbert heeft rugklachten en zijn moeder is na een ziekbed overleden. "Dan heb je geen zin meer om te verbouwen, want hij zat midden in de rouw", legt Jacqueline uit.

Na deze moeilijke periode wil Jacqueline toch weten waar ze aan toe is. "Ik heb dit huis niet gekocht om twee jaar later nog niet te kunnen douchen", zegt ze in gesprek met John. Wat Jacqueline betreft moet het huis binnen een paar maanden bewoonbaar zijn, anders gaat ze alleen wonen. "Dat wil niet zeggen dat de relatie over is, maar dan gaan we latten. Ik wil wel een badkamer." Haar begrip is opgeraakt, ook al gaat haar liefde Robbert door een moeilijke tijd heen. "Dat klinkt misschien een beetje bitcherig en egoïstisch."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Moeder 'bang' voor schoonzoon Dennis in HMMIK: 'Botte hork'

Robbert en Jacqueline in Help, Mijn Man Is Klusser!

Als John bij Robbert langsgaat om hem te confronteren, geeft hij geen gehoor. "Hij gaat niet opendoen", aldus een verbaasde John. Gelukkig is Jacqueline ook van de partij. Zij heeft natuurlijk een sleutel van het huis. Als zij haar geliefde spreekt, zegt hij geschrokken te zijn. "Ik wil dit niet, ik wil dit echt niet." Uiteindelijk komt Robbert tóch tevoorschijn en geeft hij aan dat hij het liever op een andere manier had gezien. "Op mijn manier, rustig aan", vertelt hij, terwijl hij nog een sigaret opsteekt.

Wanneer Jacqueline aangeeft dat Robbert graag zijn kinderen thuis wil uitnodigen, raakt hij geëmotioneerd. Uiteindelijk besluit Robbert om zijn schouders eronder te zetten en mee te helpen, zodat ze snel in een bewoonbaar huis leven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Emotionele Lia ziet geen uitweg meer in HMMIK: 'Het duurt gewoon té lang'

Uiteindelijk is er na flink wat bloed, zweet en tranen een mooi voorlopig eindresultaat geboekt door Robbert en de klussers. "Het totaalplaatje is zo goed als perfect, vind ik eigenlijk", zegt een trotse Robbert tegen John. "Ik denk dat ze echt flabbergasted is." Dan is het tijd voor Jacqueline, die erg zenuwachtig is, om het eindresultaat te bewonderen.

Haar eerst reactie is positief. "Een eethoek in plaats van een bed. Zo hoort een woonkamer eruit te zien", zegt ze enthousiast. Ook van de bovenverdieping is Jacqueline onder de indruk. "Dat kan wel een mooie badkamer worden." Van de slaapkamer valt haar mond helemaal open. "Wow. Holy shit", zegt ze vol verbazing. "Het is net of ik in een ander huis ben."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stel in HMMIK slaapt noodgedwongen met kinderen in bed

Hoewel Robbert en Jacqueline nu goed op weg zijn, is nog niet alles af. Daarom komt Johan twee weken later terug om te kijken hoe de zaken ervoor staan. De badkamer is nog niet af, wat ook een onmogelijke klus zou zijn, maar er zit zeker schot in de zaak, tot geruststelling van de presentator. Tussen Robbert en Jacqueline gaat het ook steeds beter. "We zijn heel blij met jullie hulp", dichten ze John nog toe.

Jacqueline verwonderd door verbouwing: ‘Kan het niet bevatten’

04:21
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Williams denkt terug aan 'horrortrap' van Help, Mijn Man Is Klusser-koppel

Help, Mijn Man Is Klusser! is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en kun je hier terugkijken of vooruitkijken bij Videoland. 

RTL Boulevard sprak John Williams over de HMMIK-kandidaten en hun bouwvallen. Het blijft de presentator verbazen. 

John Williams snapt soms niets van kandidaten in Help, Mijn Man Is Klusser!

01:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!