Kim van Kooten en Benja Bruijning in Dag en Nacht Beeld © YouTube-kanaal NPO Start

Eerste beelden van nieuwe ziekenhuisserie met Kim van Kooten en Benja Bruijning

27 maart 2023 17:12

Kim van Kooten (49) en Benja Bruijning (39) zijn binnenkort te zien in het ziekenhuisdrama 'Dag & Nacht' als een verliefde verloskundige en kinderarts. AVROTROS geeft zojuist de eerste beelden van de nieuwe serie vrij, waarin (kraam)tranen, affaires op de kraamafdeling én gynaecologisch ongemak aan de orde van de dag zijn.

Dag & Nacht volgt het wel en wee op een kraamafdeling waar klinisch verloskundige Ella (Kim van Kooten) de scepter zwaait. Ze heeft geen man, geen kinderen en geen privéleven, maar runt wel de beste kraamafdeling van Nederland. Niet zonder slag of stoot, want het hele team gaat gebukt onder de werkomstandigheden met dagelijks meer bevallingen dan het ziekenhuis aankan en een chronisch personeelstekort. Ondertussen doet Michael (Gijs Naber), het hoofd van het ziekenhuis, alsof het allemaal wel meevalt. 

Gelukkig vindt Ella steun bij haar collega's. In het bijzonder bij kinderarts Jerry (Benja Bruijning), met wie ze met enige regelmaat het washok van de kraamindeling induikt. De cast bestaat naast Kim, Benja en Gijs onder anderen uit Raymonde de Kuyper, Bianca Krijgsman, Maartje Remmers, Sadettin Kirmiziyüz, Daniel Cornelissen, Frieda Barnhard, Koen de Bouw, Jesse Mensah en Esther Scheldwacht. 

Bekijk de eerste beelden van Dag & Nacht hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim van Kooten liep voor nieuwe serie mee op kraamafdeling

De serie is geregisseerd door Joram Lürsen (Alles is Liefde, Judas en Vliegende Hollanders) en geschreven door Kim van Kooten zelf, naar een idee van Lone Scherfig. Dag & Nacht is vanaf woensdag 12 april om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en geheel te zien via NPO Plus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim van Kooten herdenkt Wim de Bie: 'Eén van de liefste mensen'