Dionne Stax in Het Hoge Noorden Beeld © Omroep MAX

Kijkers genieten van Het Hoge Noorden, maar niet van Dionne Stax: 'Konden ze Floortje niet gewoon sturen?'

27 maart 2023 22:19

Dionne Stax (37) reist in 'Het Hoge Noorden' af naar geëmigreerde Nederlanders in Scandinavië. Kijkers zijn onder de indruk van de beeldschone beelden en dappere avonturiers in de eerste aflevering van de nieuwe documentaireserie. Dionne scoort echter minder punten.

"Met Floortje Dessing zou het programma een stuk sympathieker en geloofwaardiger overkomen"

In Het Hoge Noorden volgt Dionne een jaar lang zes gezinnen die voor het ijzige noorden kiezen. Het ene gezin woont daar al een tijdje, het andere gezin staat op het punt van vertrekken. Waarom dromen ze van wonen in een extreem poolklimaat in het noorden van Noorwegen? En hoe is het om zelfvoorzienend te leven in de Zweedse wildernis? 

Dionne maakt in de eerste aflevering kennis met botenbouwers Cornelis en Patricia en schapenboeren Rob en Astrid in Noorwegen. In de bossen van Zweden zoekt ze Martijn, Anne en hun zoon Espen op. Ook maakt ze kennis met de familie Ellerbrak, waarbij de nodige tranen vloeien aan het begin van hun avontuur in Zweden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dionne Stax kreeg allergische reactie tijdens eerste romantische vakantie met vriend Steven

Kijkers zijn onder de indruk van het wonderschone Scandinavië en de dappere keuze van de gezinnen. 'Geweldig als je dit aandurft', klinkt het. En: 'Mooi programma, bijzonder om te zien hoe mensen hun dromen waarmaken! Reisprogramma's zijn altijd genieten.' 

Helaas krijgt Dionne minder lof. Sterker nog, sommige kijkers zien liever Floortje Dessing dit programma presenteren. 'Hadden ze niet gewoon Floortje kunnen sturen in plaats van deze grachtstadse Dionne? Dan zou het programma een stuk sympathieker en geloofwaardiger overkomen', pent een kijker. Een ander tekent de gedachtegang van Omroep MAX op: ''Wat Floortje kan, kan onze Stax ook.' Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Mislukt dus...'

Het Hoge Noorden is elke maandag om 20.20 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1 en kun je hier terugkijken.

Dionne droomt zelf ook van wonen in het buitenland. De presentatrice vertelt eerder in RTL Boulevard over haar toekomstplannen met haar vriend:

Dionne Stax doet boekje open over toekomstplannen met vriend

01:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!