Patrick en Sinclair in Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS6 - screenshot uit Steenrijk, Straatarm 29-03-2023

Steenrijk-stel doet ademhalingssessie van budget Straatarm-gezin: '80 euro'

29 maart 2023 22:19

In 'Steenrijk, Straatarm' gaan weer twee duo's ruilen van financiële situatie. Deze keer ruilen het steenrijke ex-koppel Sinclair en Patrick met een gezin uit Schiedam, bestaande uit vader Richard en zijn zoon Alex.

"Wat een toestand, joh"

Richard woont met zijn zoon Alex in een sociale huurwoning in Schiedam. Het huis is alles behalve van alle gemakken voorzien en heeft eigenlijk een opknapbeurt nodig. Maar het budget van Richard is 80 euro per week. Hoewel hij na twee hersenbloedingen volledig is afgekeurd en ook nog eens een scheiding heeft moeten verwerken, is de liefde voor zijn zoon Alex enorm. 

Hoe anders is de financiële situatie bij het ex-koppel Sinclair en Patrick. Zij leven, ondanks hun breuk, nog steeds samen in Hilversum en geven hun geld uit aan allerlei peperdure personal trainers en ademhalingssessies. "Het kost klauwen met geld, maar we gunnen het onszelf", zegt Patrick. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder en dochter in Steenrijk, Straatarm ontbijten van eigen weekbudget: 'Echt bizar'

Dan is het tijd voor de grote ruil. De deelnemers verhuizen tijdelijk naar elkaars huis. "Dit is gewoon hysterisch", roept Sinclair bij binnenkomst. "Ik voel heel veel liefde. Ik voel heel veel spullen." Patrick moet er juist van huilen. "Ik denk dat ze plezier hebben samen in zo'n ruimte. Ik weet ook niet waarom ik daarom moet huilen, maar het pakt me gewoon", zegt hij. Wanneer ze de badkamer binnenlopen, is het even schrikken. "Dit is een pittige", zegt Sinclair. "Ik moet dit even op mij in laten werken", beaamt Patrick.

Waar Patrick en Sinclair 2000 per week te besteden hebben, moeten Richard en Alex het daarentegen met 80 euro per week zien te rooien. De twee zijn in shock. "Ongelofolijk, ik vind het bijna gênant. Als je nagaat waar wij dit aan uitgeven: een ademhalingssessie van een uur en het is weg", zegt Patrick. Ook sportsessies kosten zoveel geld. Maar Sinclair en Patrick zijn daarnaast dagelijks in de supermarkt te vinden. "Wij gaan soms wel twee tot drie keer per dag naar de winkel. Per keer 20, 25 euro", vertelt Patrick. Hij raakt ontroerd van het lage budget.

Als ze met het nieuwe budget van 80 euro boodschappen moeten doen, schrikken ze voor het eerst in lange tijd van de prijzen in de supermarkt. "Wat een toestand, joh", zegt Sinclair.  Maar hij wil niet beknibbelen op zijn thee. Het huismerk mag namelijk niet in het winkelmandje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers trekken rijkdom Temptation Island-koppel in Steenrijk, Straatarm in twijfel

Richard koopt van zijn nieuwe mega budget sportkleding voor zijn zoon en een jas voor zichzelf. Dat ontroert de vader enorm. "Ik vind het prachtig", zegt hij. Ze krijgen in hun nieuwe onderkomen bezoek van Eva Simons, zij blijkt de nicht van Sinclair. Ze vertelt dat Sinclair ooit ook arm was. "Hij komt uit de Bijlmer en had geen geld."

Na een week ontmoeten de deelnemers elkaar. Sinclair en Patrick hebben het zo te doen met de financiële situatie van Richard en Alex dat ze besluiten het gezin wekelijks te helpen met een wekelijkse donatie. "Ik had het totaal niet verwacht", reageert Richard. 

Steenrijk, Straatarm zie je elke woensdag om 20.30 uur op SBS 6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!