Kim van Deelen uit Een Jaar Van Je Leven Beeld © William Rutten

Kim verlaat Een Jaar van je Leven definitief voor zieke vader

30 maart 2023 13:44

In 'Een Jaar Van Je Leven' vindt woensdagavond opnieuw een plotselinge exit plaats vanwege een noodgeval. Dit keer betreft het Kim van Deelen, wiens vader lijdt aan MS. Na een brief van het thuisfront besluit Kim tijdelijk de loods te verlaten, maar al snel blijkt dat ze definitief niet meer terugkeert in de realityshow.

"Ik had me hier al op voorbereid"

Kim krijgt woensdagavond een zwarte enveloppe in handen. Daarin zit een brief met een update over de gezondheid van haar vader. Hij wil een einde maken aan zijn lijdensweg als gevolg van Multiple Sclerose, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. "Het gaat niet zo goed met mijn vader, maar dat wist ik al", zegt Kim in tranen. "Ik had me hier al op voorbereid."

Uit haar woorden blijkt ook dat haar vader haar steunt in haar deelname aan het programma. Kim geeft aan dat ze de beslissing om de show wel of niet te verlaten wil laten afhangen van de rest van haar gezin. De deelnemer krijgt van de groep zonder aarzelen groen licht om de loods 48 uur te verlaten. Maar betreft het een tijdelijke exit, of keert Kim helemaal niet meer terug in Een Jaar Van Je Leven

Kim besluit dezelfde avond nog die 48 uur in te zetten, om na een uur alweer de loods binnen te stappen met een moeilijke mededeling. Na een gesprek met haar moeder en zusje, besluit Kim het programma toch definitief te verlaten. Ze legt uit dat ze liever nu bij haar familie is, dan dat ze straks alleen bij het moment is dat ze 'het spuitje gaan geven'. 

De inmiddels hechte groep neemt in tranen afscheid van Kim. Met name Jeff, die zelfs aangeeft dat hij dan mogelijk ook snel de show gaat verlaten. "Doorzetten", spreekt Kim hem toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mexx onthult wat de 'noodsituatie' uit haar brief aan Martin was

Op Instagram bedankt Kim haar volgers voor 'alle lieve berichten' die ze heet ontvangen na haar exit. Ze deelt ook een bericht van haar zusje in haar Instagram Stories. 'We hadden het graag heel anders gezien, maar zijn blij dat je nu weer bij ons bent', pent zij.

Een Jaar Van Je Leven is elke werkdag om 18.20 uur te zien op SBS6. De livestreams kun je 24/7 volgen bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van freezes tot vliegtuigjes: dit zijn de meest opvallende momenten uit Big Brother tot nu toe

Kun je geen genoeg krijgen van reality-tv? Volg de de nieuwe online realitytalkshow Realitea van RTL Boulevard, waarin Farja Farvardin - beter bekend als Fawry not Sawry - wekelijks het laatste en heetste realitynieuws met spraakmakende gasten bespreekt. Hieronder kun je de nieuwste aflevering bekijken, met De Bevers: 

Realitea #3: Nieuw seizoen De Bevers begint met groot nieuws en John in De Verraders?

11:16