Het Roer Om Beeld © Het Roer Om

Beestenboel Het Roer Om zorgt voor verbazing: 'Bel de Dierenbescherming'

30 maart 2023 21:56

Een bijzondere situatie donderdagavond in 'Het Roer Om'. Doorgaans worden er enkel koppels gevolgd die emigratieplannen hebben, maar deze aflevering gaan ook drie honden, twee katten, een papegaai, schildpadden én een slang mee richting het Duitse stadje Wurzbach - waar niet iedereen zit te wachten op hun komst.

"Wij gooien het roer om omdat wij toch wel graag wat vrijheid willen"

Na vijftien jaar samen te hebben gewoond in Almelo, hebben Sven en Clariena besloten te verkassen naar Duitsland. Er is geen weg meer terug want Sven heeft na twaalf jaar zijn baan als beveiliger al opgezegd.  Zijn vrouw zit na een burn-out al langer thuis. In hun geliefde stadje Wurzbach, in het oosten van Duitsland, hopen ze een frisse start te maken. "Wij gooien het roer om omdat wij toch wel graag wat vrijheid willen", leggen ze hun keuze uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe is het nu met Het Roer Om-trio Jesse, Jeremy en Bart?

Het stel komt al jaren met veel plezier in het Oost-Duitse plaatsje in de deelstaat Thüringen. Al ze - in hun beving - een gouden aanbod krijgen een woning te huren met bijbehorend vakantiehuis, besluiten ze de kans niet aan zich voorbij te laten gaan. Het idee is om het huisje uit te baten, maar het pand blijkt in erbarmelijke staat. En er zit een addertje (of moeten we zeggen boa constrictor) onder het gras: omdat ze het vakantiehuis hebben gehuurd, moeten ze eventuele aanpassingen eerst voorleggen aan de huurbaas. En ze hebben niet alleen toestemming nodig, maar ook geld. 

Daarnaast willen ze ook nog een kaaswinkeltje beginnen, maar dat is nog knap lastig als de bewoners je met de nek aankijken omdat je uit Nederland komt. En ruzie maken met de postbezorger is dan ook niet het beste want je kan doen...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen de dupe van verhuizing Het Roer Om: 'Vaak verdrietig'

As blijkt dat de huurbaas geen investering wil doen om het vakantiehuis op te knappen, worden Sven en  Clariena gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Ze besluiten daarom om toch maar het vakantiehuisje te verhuren, al is het nog niet helemaal naar hun wens. In een korte update op de social media van SBS6 laten Sven en Clariena weten dat het ze goed afgaat. "We zien de gasten graag komen."

Terug naar Nederland is geen optie voor het stel. Alleen voor vakantie en familiebezoekjes. Duitsland is inmiddels hun huis. "Het gaat goed. Ik vind het hartstikke mooi hier", vertelt Sven. Het koppeltje sluit af door te vertellen nieuwe plannen te hebben, maar deze voor nu nog even voor zich te houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het Roer Om-koppel Alex en Rick deelt update: 'Al boekingen binnen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!