Jette van der Meij Beeld © ANP

Jette van der Meij 'telt haar zegeningen' door heftige verhaallijn in GTST

3 april 2023 16:51

Het is bijna een jaar geleden dat Laura Selmhorst (Jette van der Meij, 68) in 'GTST' te horen krijgt dat ze parkinson heeft. Ook buiten de set houdt de verhaallijn de actrice bezig. Zo vertelt ze in 'Nouveau' over een indrukwekkende bijeenkomst die ze bijwoont.

"Voor het ParkinsonFonds ging ik naar een bijeenkomst waar ook twintigers waren die de ziekte hebben", aldus Jette. Die ging haar niet in de koude kleren zitten. "Heel aangrijpend. Ook zo dapper hoe ze ermee omgaan. Als je dat ziet, tel je je zegeningen." 

De GTST-vedette zit naar eigen zeggen 'in een fantastische levensfase' waarin ze 'nog van alles kan doen'. "Behalve die spagaat dan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laura doet aandoenlijk huwelijksaanzoek in GTST: 'Hopelijk niet te laat'

De diagnose parkinson slaat in als een bom bij Laura in GTST. Ze kampte al langere tijd met geheugenproblemen en krachtverlies in haar trillende handen. Na neurologisch onderzoek in Meerdijk, bleek ze dus de ongeneeslijke ziekte te hebben.

Een heftige verhaallijn voor het karakter dat Jette al sinds het begin van de soap in 1990 speelt. Met parkinson lijken de makers voorzichtig Laura's GTST-exit te hebben ingeluid. Hoe lang zij Laura nog in de soap willen en de 68-jarige Jette nog voet in Meerdijk wil zetten, is niet duidelijk. Eerder geeft de actrice aan dat ze zelf 'nog niet bezig met een vertrek' is. "Maar ik weet natuurlijk ook dat ik ouder wordt en dat het een keer gaat gebeuren." Ze geeft daarbij aan te hopen op een einde waarover gezegd kan worden: "En ze leefden nog lang en gelukkig." 

Dat klinkt als de nabije toekomst voor Laura. Ze gaat namelijk trouwen met Henk (Johnny Kraaijkamp Jr.) en de voorbereidingen voor hun bruiloft zijn in volle gang. De twee smeden bovendien plannen voor een huwelijksreis naar Spanje. Wordt dit wellicht de zomer dat GTST-kijkers afscheid moeten nemen van Laura? 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk biecht groot geheim op in GTST: 'Ineens sloeg de vlam in de pan'

Het hele interview met Jette is in het nieuwe nummer van Nouveau te lezen, die vanaf donderdag 6 april in de winkel ligt. 

In de nieuwe maandtrailer is te zien hoe Henk zich flinke zorgen maakt over een rigoureuze beslissing van Laura: 

Merel raakt zwanger van Stefano in GTST

01:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit waren de meest aangrijpende verhaallijnen uit GTST door de jaren heen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!