Beeld © Linelle Deunk

Kennismakingsrondje: dít zijn de boeren van BzV 2023

10 april 2023 11:59

Het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw Europa' is zondagavond van start gegaan en dat betekent dat we weer kennis hebben mogen maken met een aantal nieuwe boeren en boerinnen. Wij zetten de kandidaten hier nog eens uitgebreid voor je op een rijtje.

"Ik vind het prima als ze haar eigen ding heeft, maar ze moet wel accepteren dat ik een boerderij heb"

Boer Richard (32)

Boer Richard heeft een grootschalig akkerbouwbedrijf in Slowakije. Hoewel hij graag kookt, gaat hij nóg liever uit eten. Alleen dan wel het liefst met leuk gezelschap. Hij kan ontzettend genieten van een avondje bankhangen en televisie kijken, maar gaat ook graag met vrienden op stap of naar een tropisch zwembad. Dit laatste komt voort uit een andere hobby, namelijk waterpolo: iets wat hij heel lang heeft gedaan. Wat het werk als boer voor hem zo leuk maakt, is dat geen dag hetzelfde is. "Ik hou van de variatie", aldus Richard. Hoewel hij niet per se verwacht dat een toekomstige partner in zijn bedrijf komt werken, zou hij 'een beetje affiniteit' wel fijn vinden. "En ik vind het leuk als ze haar eigen ding heeft. Als ze hier alleen maar voor mij komt, dan zit ze binnen de kortste keren thuis. Het is gezond om je eigen interesse te hebben, maar ook interesse in elkaar. Dat je elkaar thuis wat te vertellen hebt, dat je elkaars steuntje in de rug bent en elkaar versterkt in dat wat je doet."

Lijkt boer Richard jou wat? Je kunt via deze link een brief naar hem sturen.
 

Boer Piet (63) 

Boer Piet werkt voor een vleesveebedrijf in Duitsland. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar een Scandinavische serie op Netflix of leest hij een thriller. Over wat zijn werk als boer zo mooi maakt, hoeft hij niet lang na te denken. "Ik ben veel buiten in de natuur. Ik heb ook nooit iets anders willen doen. Je bent eigen baas en hebt zelf invloed op hoe je dingen aanpakt." Van een partner verwacht hij niet per se hulp, maar vooral gezelschap. "Ik ben niet op zoek naar hulp voor op het bedrijf. Ik hoop vooral dat iemand mij kan helpen te ontspannen. Die na een dag werken leuke dingen met mij wil doen."

Lijkt boer Piet jou wat? Je kunt via deze link een brief naar hem sturen.
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat we nu al weten over de nieuwe boeren van Boer zoekt Vrouw

Boerin Claudia (57)

Boerin Claudia heeft een biologisch melkveebedrijf in Frankrijk. Ze heeft twee dochters van 25 en 20 jaar oud, die in de weekenden bij haar zijn. Daarnaast woont ze met wat koeien, kalfjes en 2 katten en een hond genaamd Charlie op de boerderij. Doordeweeks is ze graag thuis en spreekt ze met vrienden af. Hoewel het geen must voor haar is dat een partner haar komt helpen in haar bedrijf, zou ze een beetje ondersteuning en meedenken wel fijn vinden. “Staat hij te trappelen om te helpen dan kunnen we beginnen met samen melken.” Mocht jouw brief nu uitgekozen worden, dan kun je alvast wat extra puntjes scoren door appelstroop, pannenkoekenstroop en ontbijtkoek mee te nemen uit Nederland: dit zijn namelijk haar favoriete lekkernijen. 

Lijkt boerin Claudia jou wel wat? Je kunt via deze link een brief naar haar sturen.
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer Robert uit Boer zoekt Vrouw wordt vader: 'Dit is waar ik op hoopte'

Boerin Bernice (23)

Boerin Bernice heeft een melkveebedrijf in Zweden, waar ze samen woont met haar vader Klaas Ane, moeder Jacomien en broer Carsten. Bernice werkt graag wat langer door in de avonden, waarna ze wat eten maakt en lekker op de bank neerploft om wat series te kijken. "Ik werk meestal wat langer in de avonden. Daarna zelf eten klaarmaken, en meestal wat series kijken. In de zomer wandel ik graag met mijn hond of in de tuin zitten en genieten, met vriendinnen wat doen, of nog een paard trainen." Wat haar vooral zo aantrekt aan het werken op de boerderij is het contact met de dieren. "Ze geven je zoveel mits je ze goed verzorgt, en daar krijg je heel veel voor terug. De vrijheid die je hebt is ook fantastisch." Ze hoopt dat een toekomstige partner een handje wil  meehelpen in het bedrijf. "Hij moet in ieder geval het boerenleven wel begrijpen. Het is een lifestyle waar je in moet passen, anders gaat het niet werken."

Lijkt boerin Bernice jou wat? Je kunt via deze link een brief naar haar sturen
 

Boer Haico (42)

Boer Haico heeft een melkveebedrijf in Denemarken, een familiebedrijf met 220 melkkoeien en een stuk grond van 150 hectare om voer op te verbouwen. Hij woont hier samen met zijn ouders en hond Panda. Na een drukke werkdag eet hij het liefst een hapje eten met zijn ouders. "Daarna kijk ik wat televisie, ga ik sporten, of hobby ik nog wat in mijn werkplaats." Wat het werk voor hem zo leuk maakt is de vrijheid, de omgang met dieren én het feit dat hij grote dingen zelf kan beslissen. Hij verwacht niet per se een partner die hem komt helpen op de boerderij. "Ik zoek geen medewerker. Ik vind het prima als ze haar eigen ding heeft, maar ze moet wel accepteren dat ik een boerderij heb. En dat niet alles te plannen is. Als een koe moet kalven, dan wordt allemaal wat later bijvoorbeeld."

Lijkt boer Haico jou wat? Je kunt via deze link een brief naar hem sturen