Kees Jansma Beeld © ANP

Kees Jansma 'debuteert' noodgedwongen op Veronica

13 april 2023 22:20

Kees Jansma (75) heeft donderdag noodgedwongen zijn 'debuut' als presentator gemaakt op Veronica. In de rust van de voetbalwedstrijd tussen Anderlecht en AZ in de Conference League praatte hij de analyse aan elkaar omdat Wilfred Genee (55) was vertrokken om een studio verder het SBS6-programma 'Vandaag Inside' te presenteren.

"Wilfred is even schnabbelen een deurtje verderop"

Wilfred viel eerder donderdag op Veronica in voor Hélène Hendriks, die eigenlijk de uitzendingen rondom de Europese wedstrijden van AZ en Feyenoord zou presenteren. Omdat haar vader is overleden, vloog Wilfred in. Hij kon echter niet de hele avond blijven omdat de presentator ook Vandaag Inside moest doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Hélène Hendriks overleden: 'Proost op het leven'

"Wilfred is even schnabbelen een deurtje verderop", legde Kees uit in de rust van Anderlecht-AZ. "Dus wij doen het even samen", zei hij tegen mede-analist Wim Kieft. Dat voelde volgens Kees, jarenlang presentator van Studio Sport, 'ouderwets en vertrouwd'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee terug in Vandaag Inside: 'Ook dochter in het gips'

Wilfred kon het echter niet laten om in de rust nog even bij Kees en Wim te kijken. Toen de commercialbreak bezig was op Veronica rende hij live in de uitzending van Vandaag Inside naar de andere studio. "We dachten dat we het zonder jou konden doen, en nu kom je toch nog langs", reageerde Kees. Even later rende Wilfred weer terug.