Team Ragas Race Across The World Beeld © RTL

Team Ragas woedend op Braziliaanse relschoppers in Race Across The World: 'Totaal bizar'

19 april 2023 22:02

Het zit de kandidaten van 'Race Across The World' niet mee. Na een moeizame reis zijn de teams aangekomen in Brazilië. En daar zijn ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

"Wie the fuck ben jij?"

In Brazilië zijn veel aanhangers van oud-president Bolsonaro de straat opgegaan nadat hij de verkiezingen in oktober heeft verloren. Net op dat moment zijn de kandidaten van Race Across The World in het Zuid-Amerikaanse land voor een nieuwe etappe. 

Onderweg naar het checkpoint komen drie teams vast te staan op de snelweg. Die weg wordt namelijk versperd door boze Brazilianen die de uitslag van de presidentsverkiezingen niet accepteren. Team Ragas, bestaande uit Bastiaan Ragas en zoon Sem, staan vooraan in de ontstane file. Ze zijn ziedend. "Het is echt totaal bizar", zegt Sem. "'Ik ben het niet eens met de uitslag.' Wie the fuck ben jij?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en man Frank betrokken bij busongeluk in Race Across The World: 'Sta te shaken'

"Je wordt tegengehouden door een stel achterlijke debielen", gaat de zoon van Bastiaan verder. Ook Bastiaan zelf is ziedend. "Je hebt ze over de hele wereld. Mensen die er niet tegen kunnen dat de democratie werkt. Dan worden ze boos. En dan zeggen ze: 'Nou, dan gaan wij de wegen afsluiten, dan mag jij er niet door.' Foolish people, die heb je over de hele wereld. Sommigen bestormen het Capitool en anderen gooien de snelweg dicht." 

Toch lukt het het duo om de wegversperring te omzeilen. Ze staan vooraan in de blokkade en krijgen een aanbod om mee te gaan in een busje, waardoor ze de blokkade voorbij kunnen gaan. Hierdoor redden zij het om bij het checkpoint aan te komen. "Dat had wat voeten in de aarde", zegt Bastiaan. Ze komen als tweede aan, want Hugo Kennis en Eva Cleven, die niet vast hebben gestaan, zijn een dag eerder als eerste duo aangekomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo Kennis krijgt flinke domper tijdens Race Across The World

Maar de andere twee duo's, bestaande uit Olga Commandeur en haar man Frank en Howard Komproe en vriend Dre, staan minder ver vooraan in de file. Zij kunnen geen kant op. En dan wordt de sfeer steeds grimmiger en onveiliger. De wedstrijdleiding besluit de twee duo's uit de file te halen. Ze worden linea recta naar een vliegveld gebracht en overgevlogen naar Uruguay. Ze kunnen daardoor het checkpoint niet bereiken. "Dit is ultieme overmacht. Wat wil je doen? De wegen staan in de fik", zegt Howard.

Het past natuurlijk niet in het programma waarin de duo's juist met weinig middelen en zonder vliegtuig de race moeten volbrengen. "We hopen dat u het ons vergeeft, maar alles voor de veiligheid", zegt presentator Martijn Krabbé aan het einde van de aflevering. 

Race Across The World zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.

De teams raken verstrikt in een onverwacht protest

01:35