Merel en Stefano in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 25 april 2023

Gevoelige discussie over abortus in GTST: 'Het is ook míjn kind'

25 april 2023 20:31

'GTST' zorgt voor spraakmakende tv met de romance tussen personages Merel (Sophie Bouquet, 21) en Stefano (Bas Muijs, 46). Nu is gebleken dat Merel zwanger is en een abortus overweegt, zien kijkers vanavond een gevoelige discussie daarover in de soap.

"Je vraagt me serieus om negen maanden lang met een baby in mijn buik rond te lopen, te bevallen en dat ik 'm dan aan jou geef?"

De keuze van Merel valt de familie Verduyn zwaar. Toch steunen Saskia en Julian hun dochter als zij abortus wil laten plegen. Stefano in eerste instantie ook. Maar als Merel na haar gesprek bij de abortuskliniek naar buiten stapt, probeert hij haar toch van gedachten te laten veranderen.

"Toen jij me vertelde dat je zwanger was, toen was ik in de war en ik schrok. Maar hoe meer ik daarover nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat ik er heel erg gelukkig van werd", legt hij uit. "Merel, dit kleine wondertje in jouw buik, dat is meer dan welkom bij mij. Je hoeft er niet voor te zorgen als je echt niet wilt. Ik regel alles, ik betaal alles, ik zorg ervoor dat dit kleine lieverdje een heel fijn thuis krijgt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merel Verduyn uit GTST overweegt abortus: 'Het is míjn keuze'

Merel weet niet wat ze hoort. "Wacht even. Je vraagt me serieus om negen maanden lang met een baby in mijn buik rond te lopen, te bevallen en dat ik 'm dan aan jou geef?" Stefano windt er geen doekjes om: "Ja." Merel geeft aan dat ze er 'geen seconde' meer over na wil denken. "Maar Merel," antwoordt Stefano daarop, "het is ook míjn kind." Waarop Merel zegt: "Als jij een manier bedenkt waardoor dit in jouw buik kan groeien, dan bel je maar."  

Uit wanhoop probeert Stefano het zelfs nog bij Julian, die het idee van Stefano in bed met zijn veel jongere dochter nog nauwelijks kan verkroppen. "Alsjeblieft, praat met haar." Hij lijkt iets teweeg te brengen bij Julian, maar die besluit toch fel: "Je bent niet goed bij je hoofd." 

GTST is elke maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

GTST-actrice reageert op kritiek leeftijdsverschil affaire: 'Je kijkt ook voor de tea'

01:16
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit waren de meest aangrijpende verhaallijnen uit GTST door de jaren heen