Dag en Nacht Beeld © Nyk Dekeyser

Acteur Benja Bruijning hint op tweede seizoen Dag en Nacht

25 april 2023 13:16

De nieuwe ziekenhuisserie 'Dag en Nacht' is een hit bij de NPO. Niet zo gek dus dat fans staan te springen om een tweede seizoen. Acteur Benja Bruijning (39) hint in 'Koffietijd' in ieder geval op een nieuwe reeks.

"Het idee is ooit geweest van wel"

Dag en Nacht gaat over de verpleegkundigen, artsen en andere ziekenhuismedewerkers van de afdeling verloskunde. Dag en nacht staan ze klaar. Ella, gespeeld door Kim van Kooten, is hoofd van die afdeling. Door de enorme werkdruk en het personeelstekort zijn de werknemers gestrest. Toch moeten ze elke dag bevallingen begeleiden waar momenten van geluk en verdriet elkaar binnen een seconde af kunnen wisselen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden van nieuwe ziekenhuisserie met Kim van Kooten en Benja Bruijning

Loretta Schrijver laat blijken dat ze de grootste fan van de ziekenhuisserie is. Maar met het personage van Benja, Jerry, heeft ze enkele problemen. Hij heeft in de serie een affaire met Ella, maar heeft het moeilijk om helemaal voor haar te gaan. "Misschien is dat het, Jerry, wat mij zo irriteert. Dat je geen keuze maakt", spreekt Loretta - die even lijkt te vergeten dat het om een fictieve serie gaat - Benja streng toe. De acteur reageert met een hint naar een nieuwe reeks: "Blijf kijken, misschien in seizoen 2." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hannah Hoekstra en Benja Bruijning in nieuwe thrillerserie De Ring

Hoewel Benja dat 'seizoen 2' een beetje mompelt, merkt Patrick Martens het toch op. "Seizoen 2, is daar al sprake van?" Benja kan er niet te veel over zeggen. "Mag ik vast... dat is allemaal erg ingewikkeld, enzo. Het idee is ooit geweest van wel. Er zijn heel veel afdelingen in een ziekenhuis, dus je verwisselt wat bordjes..." Maar Loretta wil niks weten van andere afdelingen. "Ik wil geen andere mensen zien. Ik wil alleen nog maar jullie zien", zegt ze.

Bekijk het interview met Benja bij Koffietijd hieronder. 

Benja Bruijning als kinderarts

11:24

Dag en Nacht is elke woensdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.