Race Across The World-deelnemers Beeld © Jasper Suyk

De smaakmakers van Race Across The World vallen vlák voor ontknoping af

26 april 2023 22:05

Dat is even slikken voor de kijkers van 'Race Across The World'. De absolute smaakmakers van dit seizoen vallen vlak voor de ontknoping, die volgende week te zien is, af. En dat is niet alleen voor de kijkers flink balen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de zevende aflevering van Race Across The World

"Het doet wel wat met me"

Na de levensgevaarlijke situatie die vorige week in Brazilië ontstaat, beginnen alle teams vanuit Uruguay voor de één-na-laatste etappe van deze bijzondere reis door Zuid-Amerika. Team Commandeur en team Komproe hebben vorige week de finish niet gehaald en mogen deze week dus als laatste vertrekken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en man Frank laten zich van pikante kant zien in Race Across The World

Team Commandeur, bestaande uit Olga Commandeur en haar man Frank, krijgt met enorme tegenslagen te maken. Zo hebben ze steeds geen goede aansluiting op het openbaar vervoer en tot overmaat van ramp valt Frank op zijn nieuwe knie. "Oh, kut", roept Olga uit. "Godsamme." 

Frank kan verder, maar heel veel verder komen ze niet. Ze lopen enorm achter op de rest en dat betekent dat de Commandeurtjes afvallen voor de laatste etappe van volgende week begint. "Dit was het", zegt Frank terwijl hij Olga een kus geeft. De andere teams zijn al lang en breed bij het checkpoint, terwijl team Commandeur zo'n 900 kilometer verwijderd is van eindpunt Mendoza. "We gaan naar huis", aldus Olga tegen haar man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en man Frank betrokken bij busongeluk in Race Across The World: 'Sta te shaken'

Olga en Frank komen een dag later alsnog met een auto van de productie aan bij het checkpoint. Daar kunnen ze afscheid nemen van de groep. "We hadden het graag anders gezien", zegt Olga. "Het doet wel wat met me." Ze heeft veel geleerd van het avontuur. "Je hebt heel weinig spullen nodig om gelukkig door het leven te gaan." En dat is zo. We hebben dit seizoen namelijk kunnen zien dat Olga en Frank enorm veel liefde voor elkaar hebben, ook als het allemaal tegenzit. En zo moeten we afscheid nemen van de smaakmakers van dit seizoen. 

Race Across The World zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Dit team valt voor de ontknoping af

04:49