Buurvrouwen Gerda en Anneke in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak Beeld © SBS6: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak Seizoen 8, aflevering 5

Serre in Mr. Frank Visser zorgt voor heftige ruzie: 'Val dood neer'

27 april 2023 22:22

In een nieuwe aflevering van 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' zijn het de buurvrouwen Anneke en Gerda uit de Utrechtse Montfoort die niet meer door één deur kunnen. Hoewel ze al jaren buren zijn, is het de komst van de serre van Gerda die de harmonie verstoort.

"Ik heb thuis een potje zitten huilen"

Anneke en Gerda zijn al sinds 2011 buren en komen eigenlijk al jaren bij elkaar over de vloer. Zo hebben ze zelfs een spelletjesclub voor singles opgericht samen met een aantal andere vrouwen. Het spel Mens Erger Je Niet! is een favoriet van het stel. Helaas is hun laatste spelletjesavond al enige tijd geleden, want de dames kunnen nu zo'n twee jaar niet meer met elkaar overweg. Sinds Gerda namelijk een flinke glazen serre aan haar huis heeft laten bouwen, samen met haar nieuwe vriend, gunnen de twee voormalige vriendinnen elkaar niet het licht in de ogen. Wanneer presentator Viktor Brand langsgaat bij Anneke om verhaal te halen, ziet hij dat het huilen haar nader staat dan het lachen. Ze is niet blij met de aanbouw van haar voormalige vriendin: "Het ruimtelijk zicht is helemaal weg. (...) Ik voel me gewoon opgesloten. Ik krijg er claustrofobie van bijna." Ook zou de serre voor wateroverlast zorgen én heeft ze minder zon. Naast de problemen rondom de glazen aanbouw geeft Anneke ook toe dat ze de vriendschap met Gerda mist. 

Wanneer Viktor Anneke vraagt of zij van tevoren is ingelicht over deze aanbouw, vertelt ze dat Gerda dit in een kort gesprekje even heeft laten vallen. Tijdens een bezoekje aan Gerda vertelt ze Viktor echter heel wat anders: "Ik heb tekeningen laten zien. Ik heb hem op tafel gelegd." Anneke is woedend wanneer ze dit later weer van Viktor te horen krijgt: "Het is niet gebeurd. Dat is niet waar. (...) Ik heb die tekeningen nog nooit vooraf gezien."  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser onthult waarom hij rechter is geworden

Volgens buurvrouw Gerda is de serre niet het grootste probleem in Annekes leven: "Ze is nooit echt tevreden. Ook met haar hele leven niet. Met haar leven is ze niet tevreden en dan krijg je problemen." 

Wanneer Gerda en haar vriend besluiten de serre te bouwen, zou Anneke volgens hen staan schelden tegen de klusjesman. Gerda besluit langs te gaan bij haar buurvrouw om de boel wat te sussen. "Dus we zijn de kamer ingelopen. Toen zegt ze: Ik zou willen dat je hier ter plekke dood neerviel. Toen heb ik geen woord, geen letter meer gezegd. Ik ben weggelopen en ik denk: je ziet maar. Maar ik heb thuis een potje zitten huilen hoor." Volgens Gerda is dit dan ook de reden dat hun vriendschap over is. Wanneer Anneke dit hoort barst ze in tranen uit: "Nee, dit heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd dat ze asociaal was en achterbaks." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser zou alzheimer vrouw liefst overnemen: 'Hartverscheurend'

Tijdens de allesbeslissende rechtszaak biedt Mr. Frank Visser nog één keer een luisterend oor aan de buren. Na hun pleidooi en de nodige tranen komt hij met een uitspraak. Zo zou Mr. Frank Visser niet hebben vastgesteld dat de serre van de buren voor wateroverlast zouden zorgen bij Anneke. Ook heeft Anneke juridisch gezien 'geen recht op onbelemmerd uitzicht of op volledige bezonning van haar terras'. Toch lijkt er een probleem te zijn met deze aanbouw: "Gelet op de geldende bouwregels had deze serre niet zonder omgevingsvergunning gebouwd mogen worden. De serre moet dus weg." Gerda en haar vriend kunnen echter nog op terugwerkende kracht proberen een vergunning aan te vragen bij de gemeente. "Maar ik moet er eerlijk zijn: ik heb er een hard hoofd in", concludeert Mr. Frank Visser. Het stel krijgt zes weken de tijd om dit legalisatie-proces te starten. Doen ze dit niet dan riskeren ze dat ze een boete moeten betalen aan Anneke dat kan oplopen tot zo'n 10.000 euro. "Eigenlijk moet hij worden afgebroken, tenzij de gemeente dus een uitzondering maakt en je alsnog een vergunning krijgt", vat Viktor samen aan Gerda en haar vriend. Anneke is niet helemaal blij met het besluit: "Ik had liever vandaag de uitslag gehad." 

Hoe dit precies is afgelopen, is niet bekend. Bekijk de aflevering terug via deze link. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!