Gigi Ravelli, Sebastiaan Labrie en Sabine Koning Beeld © ANP

Dit doen deze voormalige GTST-soapies nu

7 mei 2023 11:53

In 33 jaar tijd is het een komen en gaan van gezichten geweest in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Voor sommigen was het een springplank naar meer, maar anderen zijn wat meer naar de achtergrond verdwenen en zelfs in de vergetelheid geraakt. Daarom: wat doen de volgende voormalige 'GTST'-soapies nu? Zijn hun dromen als een vlinder vrijgekomen?

"Na drieënhalf jaar vonden de schrijvers dat het verhaal wel was verteld, en dat vond ik ook"

Marjolein Keuning (Maxime Sanders)

Marjolein maakt zichzelf negen jaar lang, van 2008 tot en met 2017, onvergetelijk als de zus van Ludo Sanders. De actrice is toe aan een nieuwe uitdaging en daarom sterft haar personage bij een brand. Ten tijde van GTST is Marjolein ook in films (De Heineken Ontvoering, Voor elkaar gemaakt) en haar eigen theatervoorstelling Turf te zien. In 2018 doet ze mee aan De Slimste Mens, waarin ze in de vijfde aflevering afvalt. Daarna gooit Marjolein het roer flink om. Ze stort zich op theater- en muziekvoorstellingen geven op kleine podia en in de natuur. En bergwandelen. "Ik ben wat strenger geworden als het gaat om de keuzes die ik maak", vertelt Marjolein eind vorig jaar aan de Telegraaf. "Het gaat bijvoorbeeld over waarom ik af en toe van de hectische wereld afscheid neem en me dan liever afbeul in de regen, brandende zon, of op modderige paden", vertelt ze over haar theatervoorstelling Songs in the silence. Wist je trouwens dat Marjolein sinds 1993 getrouwd is met Henk Poort? Samen hebben ze twee dochters.

Ruud Feltkamp (Noud Alberts)

Twaalf jaar lang is menig GTST-kijker verliefd op Noud Alberts, de kleinzoon van Laura. In 2018 verlaat Ruud de soap - wat hij de 'allermoeilijkste beslissing van mijn leven' noemt - om een heel andere richting in te slaan. Hij wordt IT-specialist en stort zich met zijn broer op hun cryptobedrijf. In 2019 duikt Ruud nog op in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Een bitcoinoplichter misbruikt de naam en een foto van Ruud en doet zich als hem voor, om flink wat geld buit te maken bij geïnteresseerden in bitcoin. Ook John de Mol stapt in deze zaak nog naar de rechter. Je kunt die aflevering hier terugkijken bij Videoland. Ruud schuift hierna ook enkele keren als IT-specialist aan bij RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het onstuimige leven van Noud Alberts in GTST

Sebastiaan Labrie (Ray Groenoord)

Sebastiaan Labrie speelt twee jaar lang, van 2003 tot 2005, de rol van de stoere politieagent Ray. Na GTST is de acteur onder meer te zien in Onderweg naar Morgen, maar hij stort zich vooral op presenteren. Zo reist hij met 3 op Reis over de wereld. Zijn meest recente grote tv-klus is zijn deelname aan de all stars-editie van Expeditie Robinson in 2022. Uit zijn laatste post op Instagram blijkt dat Sebastiaan geld probeert in te zamelen voor het maken van documentaires. 

Micky Hoogendijk (Cleo de Wolf)

Na twee jaar lang - van 2000 tot 2002 - het intense personage van Cleo gespeeld te hebben, vertekt Micky Hoogendijk naar de Verenigde Staten. Hier volgt ze acteerlessen en scoort ze in 2004 een bijrol in de film Raising Helen. Haar American Dream zet zich niet voort. Micky is daarna alleen nog in Nederlandse series te zien. In 2009 gaat ze voor een carrièreswitch: tot op de dag van vandaag is Micky fotograaf en kunstenaar. Tussen de bedrijven door krijgt ze een relatie met Adam Curry. Ze trouwen in 2012, maar scheiden in 2015. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek: 'Nooit bedoeling om Micky te overvallen met beelden aanslag'

Gigi Ravelli (Lorena Gonzalez) 

Gigi speelt zeven jaar lang de bitchy Lorena. In 2014 komt daar op Gigi's verzoek een eind aan: haar personage verlaat de soap, maar in 2016 blijkt in de GTST Meerdijk-app dat Lorena er uiteindelijk met een ander vandoor is gegaan en met hem op Barbados woont. Gigi verdwijnt na haar GTST-tijd volledig uit de spotlights. Dat heeft alles te maken met haar partner in het echte leven, die ze in 2013 ontmoet. Ze leidt een anoniem bestaan met de rijke beurshandelaar Roger Hodenius, met wie ze in 2016 trouwt op Ibiza. De twee zouden inmiddels samen een kind hebben. In 2018 keert Gigi kortstondig weer in de spotlights. Ze scoort namelijk een rolletje in de film All You Need Is Love, om daarna weer in haar cocon te kruipen. Ook op Instagram heeft Gigi al lange tijd niks van zich laten horen. Daar zijn nog wel kiekjes uit haar GTST-tijd te zien. Weet je nog, de sieradenlijn die ze met bestie Marly van der Velden had? 

Casper van Bohemen (Frits van Houten)

Voor de oudere generatie GTST-kijkers zal Frits van Houten vast een favoriete soapschurk blijven. In 1995 komt er na vier jaar een eind aan zijn sinistere praktijken in Meerdijk. In 2005 keert Casper kortstondig terug in de soap als Frits' tweelingbroer. Naast en na GTST duikt Casper op in andere series (Onderweg naar Morgen, Westenwind, Rozengeur & Wodka Lime, Flikken Maastricht) en musicals. Anno 2023 geeft Casper les aan de Jeugdtheaterschool Rabarder in Den Haag, spreekt hij radio- en tv-reclames in en heeft hij een eigen theaterproductiebedrijf.

Frits van Houten in actie zien? Bij Videoland kun je GTST vanaf het eerste seizoen terugkijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het leven spaarde GTST's Anita niet

Sabine Koning (Anita Dendermonde)

Sabine Koning maakt in 1992 haar debuut in GTST. Na haar exit in 2003 maakt ze in 2006 haar comeback. In 2009 overlijdt haar geliefde personage Anita, de grote liefde van Rik (Ferri Somogyi). In datzelfde jaar emigreert Sabine met haar partner naar Amerika. Hier bewandelt ze uiteindelijk een heel ander pad: ze wordt reisleidster en manager van een hondentrimsalon. Na zeven jaar strandt haar relatie en in 2015 ontdekt Sabine dat ze geen kinderen kan krijgen, zo vertelt ze in 2016 aan Bridget Maasland in Bridget in Hollywood. In 2022 deelt Sabine foto's en video's met haar volgers waaruit blijkt dat ze weer gelukkig is in de liefde en terug naar Nederland komt. Op dit moment woont Sabine samen met haar partner en hun honden in Bergen.

Aukje van Ginneken (Charlie Fischer) 

Aukje breekt in 1999 bij het grote publiek door als Charlie in GTST. In 2003 neemt ze afscheid van Meerdijk en neemt Lieke van Lexmond van haar het stokje over. Aukje is inmiddels moeder van drie kinderen en werkzaam als zwangerschapsdocent. Ze heeft het showbizzvak niet helemaal losgelaten: Aukje spreekt onder meer ook tekenfilms als Winx in. 

Koert-Jan de Bruijn (Dennis Alberts)

Vind je de romance tussen Stefano en Merel een no-go? In de GTST-tijd van acteur Koert-Jan de Bruijn belandt zijn personage in een veel groter schandaal. Dennis trouwt namelijk met Laura Selmhorst (Jette van der Meij), die later zijn bloedeigen moeder blijkt te zijn. Na zes jaar verlaat Koert-Jan de soap in 2008. Nu is hij vader van twee dochters en werkzaam als presentator voor RTL-programma's als House VisionRTL Kampeert, RTL Snowmagazine en Campingtijd. Ook heeft hij zichzelf hét boegbeeld van naturisme-recreatie in Nederland gemaakt, waarover hij praat in de Blootgewoon Podcast

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De soapmoeder van Meerdijk: Barbara Fischer

Charlotte Besijn (Barbara Fischer)

Na elf jaar lief en leed met haar personage Barbara verlaat Charlotte Besijn Meerdijk in 2010. Of nou ja, eigenlijk ook niet: tot op de dag van vandaag is Charlotte nog dagelijks op de set van GTST te vinden, maar dan áchter de camera. De reden van Barbara's exit, die naar Curaçao emigreert om een B&B te openen, is dat Charlotte regisseur wil worden. Endemol biedt haar de kans om zich daarin te ontwikkelen. Eerst als opnameleider van Nederlands langstlopende soap en inmiddels is ze al een aantal jaar een van de regisseurs. 

Charlotte Besijn en Tamara Brinkman

Bartho Braat (Jef Alberts)

Zeg je GTST, dan zeg je, nog altijd, Bartho Braat. Maar liefst 25 jaar lang speelt hij de warme Jef, bij wie heel Meerdijk terechtkan in toen nog zijn café De Koning. In 2016 neemt Bartho met een traan afscheid als Jef, maar hij maakt meerdere keren (als Sinterklaas) zijn comeback in de soap. Vooral die sinterklaasrol levert de inmiddels 72-jarige acteur nog verschijningen in films en series op. Ook staat hij nog op het toneel, met kleinere muziektheatervoorstellingen. 

Wilbert Gieske (Robert Alberts) 

Ook Wilbert Gieske is en blijft onlosmakelijk verbonden met GTST. In 1990 maakt hij zijn entree als Robert in de soap en in 2008 zijn exit. In de jaren daarna keert hij, net als Bartho, nog regelmatig terug in de serie. Daarnaast is ook Wilbert in menig sinterklaasproductie te zien. Of Robert nogmaals zijn comeback in Meerdijk zal maken? Die kans zit er met een mogelijk naderende exit van Jette van der Meij best in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilbert Gieske geeft GTST-kijkers hoop op comeback van Robert Alberts

Inge Ipenburg (Martine Hafkamp) 

Dé soapbitch van de Lage Landen is en blijft Martine Hafkamp. De rol die Inge van 1990 tot en met 1992 en van 1992 tot en met 1994 speelt valt zo in de smaak, dat ze in 2003 voor twee jaar terugkeert terugkeert. Ook in 2017 is ze weer even te zien in de soap. Naast jarenlang acteren, timmert Inge ook aan de weg als schrijver en spreekt ze haar eigen audioboeken in. Ook stort ze zich vorig jaar nog in het fotografievak in Het Perfecte Plaatje.

Inge Ipenburg 'was erg verdrietig' na exit Perfecte Plaatje

02:11

Cynthia Abma en Elvira Out (Bianca Bouwhuis)

Cynthia Abma kruipt drie jaar lang, van 2010 tot en met 2013, in de rol van de vrouw van dokter Anton Bouwhuis. Als zij de overstap maakt naar SBS6, betekent dit niet het einde voor haar personage in Meerdijk: actrice Elvira Out neemt het stokje over tot en met 2015. Elvira's ontslag bij GTST valt haar zo zwaar, dat ze er in 2017 een toneelvoorstelling over maakt. Sindsdien speelt en zingt ze op een kleiner toneel en is ze levenscoach. Cynthia is naast actrice nu ook intimiteitscoördinator op filmsets, waar we haar eerder over spraken: 

Intimiteitscoördinator Cynthia Abma kwaad om grensoverschrijdend gedrag

05:12

Chrisje Comvalius (Dorothea Grantsaan)

Onlangs maakt Bings vader Stanley (Kenneth Herdigein) nog zijn kortstondige comeback. Die kans zit er voor zijn moeder Dorothea niet meer in, aangezien zij in 2008 in de serie overlijdt. Daarna scoort Chrisje nog enkele rollen in Nederlandse films en series en theatervoorstellingen. Anno nu ontfermt Chrisje zich als mentor over jong talent en makers van kleur in Nederland. In deze podcast geeft ze onlangs nog een uitgebreid interview.

Alkan Çöklü (Amir Nazar)

Alkan verlaat in 2021 het soapdorp. "Na drieënhalf jaar vonden de schrijvers dat het verhaal wel was verteld, en dat vond ik ook", zegt de acteur hier destijds over. Alkan regisseert nu korte films en staat bij het jongere publiek nog altijd bekend om zijn prankvideo's onder de alias Alkantubbies. Onlangs is Alkan mede door zijn deelname aan Special Forces VIPS begonnen met de opleiding tot holistisch coach/therapeut. 'Een wereld ging voor mij open. Het is ontzettend kwetsbaar maar het voelt supergoed', deelt hij hierover met zijn volgers.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toprak Yalçiner over tijd in GTST: 'Als actrice had je niet veel te zeggen'