Martijn Krabbé in RATW Beeld © RTL

Dit zijn de winnaars van Race Across The World

3 mei 2023 22:57

Na acht weken weten we wie de winnaars zijn van het loodzware programma 'Race Across The World'. Na een laatste, ruim 3000 kilometer lange etappe zit het na 55 dagen erop voor de laatste drie duo's.

"Nee, fuck off!"

De overgebleven tweetallen maken een route van Mendoza naar Ushuaia. Het is de langste etappe van de hele reis; het is natuurlijk niet voor niets een finale. Howard Komproe en vriend Dre vertrekken als eerste, omdat zij vorige week ook als eerste in Mendoza aankomen. Niet veel later vertrekken Hugo Kennis en Eva Cleven. Als laatste gaan Bastiaan Ragas en zoon Sem eropuit. 

Team Kennis en team Komproe komen elkaar al snel tegen op een busstation. En waar team Komproe later die avond met de nachtbus gaat, weet team Kennis een lieve taxichauffeur te regelen die hen helemaal naar het eindpunt Ushuaia willen brengen. Hoewel ze aanvankelijk twijfelen, omdat ze dan 's nachts niet onderweg zijn, gaan ze er toch voor en hebben ze een gezellige trip met de taxichauffeur en haar jarige kind. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en man Frank laten zich van pikante kant zien in Race Across The World

Team Ragas is als laatste vertrokken en ziet de bui al hangen. "Wat we ook kunnen doen is? Fuck it. We doen helemaal geen race meer, we gaan er een reis van maken", zegt Bastiaan tegen zijn zoon. Maar daar heeft Sem geen zin in. "Dat is wel zwak hoor." Terwijl zijn vader het als verloren race beschouwt, heeft Sem een veel mooiere theorie. "We hebben toch gewonnen? We hebben met z'n tweeën, wat we allemaal hebben mogen doen en voor onze relatie, echt keihard gewonnen." Mooie woorden van Sem. Ze besluiten toch naar het eindpunt te gaan, ook al weten ze dat ze de race niet meer officieel gaan winnen.

De strijd gaat dus nog tussen team Komproe en team Kennis. Martijn Krabbé heeft het verlossende antwoord. De winnaars zijn namelijk Hugo en Eva. Zij hebben als eerste 'het einde van de wereld' bereikt. "Nee, fuck off! Nee", gilt Eva. Wanneer Howard en Dre aankomen zien ze de foto van Hugo en Eva. "Ik gun het ze, man", zegt Howard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Team Ragas woedend op Braziliaanse relschoppers in Race Across The World: 'Totaal bizar'

En hoe zit het met team Ragas? Vader en zoon zijn echt te laat voor het precieze eindpunt, maar ze komen wel aan in Ushuaia. Daar wacht Martijn ze op. "We did it buddy. Op eigen kracht", zegt Bastiaan tegen zijn zoon.

Race Across The World kijk je terug bij Videoland. 

Hugo Kennis en Eva Cleven in shock door afloop finale

10:06