Ruben en Sanne uit Kopen zonder Kijken al twee jaar wanhopig op zoek naar groter appartement

8 mei 2023 21:58

In de vierde aflevering van ‘Kopen zonder Kijken’ zien we de zoektocht naar de eerste koopwoning voor Ruben (28) en Sanne (25). Zij wonen momenteel in Den Haag in een piepklein appartement en willen zich gaan settelen in een grotere woning. Aan Alex van Keulen (53) en Bob Sikkes (57) de taak om hun droom te verwezenlijken.

“De stress tijdens het kopen, of eigenlijk het niet kopen van een huis, is zeer aanwezig”

Na twee jaar en dertig bezichtigingen is het Ruben en Sanne nog niet gelukt om hun droomwoning te vinden. Met een budget van 400.000 euro zijn zij op zoek naar een appartement in Den Haag met minimaal twee slaapkamers, maar dat blijkt enorm lastig in de huidige woningmarkt: “De stress tijdens het kopen, of eigenlijk het niet kopen van een huis, is zeer aanwezig.” Ondanks de vele mislukte biedingen blijven Ruben en Sanne positief: “Als je al acht keer hebt gehoord dat je het niet bent geworden, dan begint de teleurstelling, is er een dag van rouw en dan op naar de volgende.”

Vlak nadat de handtekeningen zijn gezet, gaan Ruben en Sanne in de weer met hun moodboard. Ze willen hun stijl zo goed mogelijk over laten komen, zodat het team daar volop mee aan de slag kan: “Dit is de kans om te laten weten wat we willen en hierna niet meer. Dan hebben we het helemaal niet meer in handen.” Voor Bob en Alex is het al vrij snel duidelijk dat de wensen die het jonge stel heeft niet meteen haalbaar zijn binnen het budget: “Het is een simpel rekensommetje: als we voor rond de 275.000 euro tot 300.000 euro moeten aankopen en ik kijk naar het aantal vierkante meters (…), dan kan je bijna al concluderen dat dit heel erg krap gaat worden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wèralucië had nachtmerries over nieuwe huis: ‘Was zo klein’

De dagen verstrijken en het lukt Alex niet om een geschikt huis te vinden, totdat hij een appartement met veel potentie in het vizier krijgt. Hij neemt Bob mee naar de bezichtiging en besluit om het stulpje te kopen. De vraagprijs is wel aan de hoge kant, maar wellicht hebben Ruben en Sanne nog wat extra rek in hun budget: “Heel veel rek heb je niet nodig. Als je 10.000 euro erbij hebt, dan ben je al een heel eind.” Gelukkig stemmen Ruben en Sanne in met het plan en maken zij 25.000 euro extra vrij voor de verbouwing van hun nieuwe huis.

Even later krijgen Ruben en Sanne hun nieuwe huis voor het eerst te zien: “Dit is top.” Het jonge stel kan hun geluk niet op en loopt met een grote glimlach door het huis: “De sfeer, zoals het plafond, dat geeft al het idee dat je je hier thuis gaat voelen”, zegt Sanne vol enthousiasme. Nadat Ruben en Sanne het huis van top tot teen hebben bewonderd, is het tijd voor Bob om aan de slag te gaan. Hij heeft grootse plannen: “Ik ben even goed naar de plattegrond gaan kijken en ik wil het eigenlijk omgooien.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KZK-koppel heeft weinig vertrouwen in huis: 'Krijg veel stress ervan'

Na een nieuwe keuken, badkamer en een volledig nieuw interieur is het droomhuis van Ruben en Sanne eindelijk af. Ze vinden het behoorlijk spannend om hun huis weer te zien: “Ik ben ontzettend zenuwachtig”, zegt Sanne. Die spanning is al gauw verdwenen wanneer ze voor het eerst na de verbouwing hun nieuwe droomhuis binnenstappen: “Dit is fantastisch!” Voor Ruben voelt het huis meteen al als zijn plekje: “Het voelt al helemaal als thuis.” Ruben en Sanne weten niet wat ze meemaken, in elke ruimte komen ze weer een nieuwe verrassing tegen: “Ik ben echt als een kind in een snoepwinkel.”

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.

Benieuwd hoe het nu met Ruben en Sanne gaat? Bekijk dan de video hieronder.

Zo is het nu met Sanne en Ruben: 'Er is gezinsuitbreiding!'

02:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!