Jesper Hensgens Beeld © SBS6 - screenshot uit Steenrijk, Straatarm 10-05-2023

Kijkers herkennen Jesper uit Steenrijk, Staatarm van Radar: 'Dropshipper'

10 mei 2023 21:47

Kijkers van 'Steenrijk, Straatarm' zitten zich enorm te verbazen over het rijke stel dat zich heeft aangemeld voor het SBS-programma. De kijkers herkennen Jesper Hensgens namelijk als de dropshipper, iemand die producten bij goedkope Chinese webshops inkoopt om ze voor veel meer geld te verkopen, waar consumentenprogramma Radar aandacht aan heeft besteed.

"SBS 6 slaat de plank mis met het rijke stel. Geven oplichters een podium"

Jesper vertelt in Steenrijk, Staatarm dat hij meerdere webshops heeft. Met die webshops verdient hij naar eigen zeggen miljoenen. Maar volgens de kijkers van het programma is Jesper 'een oplichter'. Hij zou namelijk goedkope, Chinese producten voor veel geld doorverkopen via zijn webshops terwijl hij doet alsof het wel kwalitatieve producten zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen Straatarm-gezin onder de indruk van Steenrijk-familie: 'Voel me koninklijk'

Consumentenprogramma Radar heeft al eens onderzoek gedaan naar Jesper. Hij heeft voor meerdere webshops hele slechte beoordelingen gekregen, maar toch trappen mensen in zijn 'professionele websites'. Een van de gedupeerden kocht twee blazers voor 90 euro, maar al snel kwam ze erachter dat het uit China komt. "Toen ik het kreeg was het van hele dunne polyester flodderstof." Maar het retourneren gaat niet makkelijk en zelfs als ze uiteindelijk de blazers terugstuurt, krijgt ze haar geld niet terug. "Het zijn echt een stelletje dieven", vertelt de gedupeerde aan Radar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers vol lof over 'lieve zussen' in Steenrijk, Straatarm

Kijker verwonderen zich over de makers van Steenrijk, Staatarm. 'Doet de redactie geen research? Of vinden ze de praktijken van die Jesper normaal?', vraagt iemand zich af. Een ander zegt: 'De redactie had iets beter zijn best moeten doen. Twee oplichters in de uitzending. Hebben een heleboel mensen geld afhandig gemaakt met hun Chinese troep.' Kijkers zijn echt not amused. 'SBS 6 slaat de plank mis met het rijke stel. Geven oplichters een podium.'

Steenrijk, Staatarm zie je elke woensdag om 20.30 uur op SBS 6. Deze bewuste aflevering kijk je hier terug

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!