Bertrie Wierenga Beeld © ANP

Bertrie Wierenga geeft voorproefje van The Passion Hemelvaart

15 mei 2023 12:31

In de 'reguliere' editie van 'The Passion' is Bertrie Wierenga (33) al even te zien als Maria Magdalena. Maar in 'The Passion Hemelvaart' speelt de actrice een veel grotere rol. Hoewel het evenement donderdag pas te zien is, geeft Bertrie nu al een klein voorproefje van wat we kunnen verwachten.

In The Passion zien we ieder jaar het verhaal van Jezus, waarin hij wordt veroordeeld tot de doodstraf. The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal dat daarna volgt. Maria Magdalena ontdekt bijvoorbeeld dat Jezus uit de dood is opgestaan.

Dit jaar neemt Bertie die rol dus op zich. Een lied dat zij ten gehore brengt, is de hit 'Dromen in kleur' van het duo Suzan & Freek. Hieronder hoor je alvast hoe dat klinkt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

The Passion-jurk Marlijn Weerdenburg woog door regen 10 kilo

Niet alleen het verhaal van Maria Magdalena wordt verder uitgediept in The Passion Hemelvaart, ook zien we meer van Pilatus, die Jezus tot de dood heeft veroordeeld. Naast Pilatus zien we zijn vrouw, Claudia Procula, dit jaar voor het eerst in The Passion. Die rol wordt vertolkt door actrice Nhung Dam.

Bertrie vindt het in ieder geval een grote eer om in de huid van Maria Magdalena te kruipen. In de video hieronder zie je daar meer over.

GTST-actrice Bertrie Wierenga speelt Maria Magdalena in The Passion: 'Voel me vereerd'

00:51
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marlijn Weerdenburg roert kijkers The Passion tot tranen toe: 'Ster van de avond'