Camilla Meurer als Monica de Klein in GTST Beeld © Videoland

Monica de Klein terug in GTST: een terugblik op haar roerige verleden

23 mei 2023 20:49

Na acht jaar is Camilla Meurer (36) weer in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' te zien als Monica de Klein. Voor kijkers van vóór 2016 een oude bekende, die destijds haar sporen nalaat in Meerdijk. Om je geheugen op te frissen of je kennis te laten maken met haar personage: hoe zat het precies tussen Monica en Bing en de pact die ze met Ludo Sanders sloot?

"Daarom wil ik mijn excuses aanbieden, dat ik ben ingegaan op het aanbod van je vader om de relatie tussen jou en Bing kapot te maken"

Camilla maakte in 2013 haar debuut in GTST als Monica. Ze was een scharrel van Bing, nadat zijn relatie met Aysen op de klippen liep vanwege hun andere kijken op een kinderwens. Bing wilde zo graag een kind, dat hij vervolgens een opmerkelijke deal sloot met Monica: hij gaf haar een smak geld om haar schulden af te betalen, zij liet zich kunstmatig insemineren. Zo geschiedde dat ze zwanger raakte. 

Toen Aysen lucht kreeg van deze zwangerschapsdeal, chanteerde ze Monica en stal ze Bings ingevroren sperma. Bing wilde naar het buitenland vluchten met Monica, maar Monica nam op aandringen van Aysen een drastisch besluit. Om te testen of Bing echt om Monica gaf, loog ze dat ze een miskraam had. Overstuur sloeg hij haar en verbrak het contact. 

Bing werd gearresteerd wegens mishandeling van Monica en moest twee maanden brommen in de cel. Monica vertelde aan Aysen dat ze een abortus liet plegen en verliet Meerdijk, om twee jaar later met een grote verrassing terug te keren in het soapdorp.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Oude bekende zorgt voor ophef in GTST

Wat bleek: Monica hield het kind, maar kon de zorg niet meer aan. Ze gaf zoon Manu aan een dronken Lucas Sanders (Ferry Doedens) en Sacha Kramer (Gaby Blaaser), in de hoop dat zij Manu bij Bing zouden brengen. Maar dronken als ze waren, wisten ze de volgende dag niks meer van het gesprek en zorgden ze wekenlang voor Kelvin, zoals ze Manu noemden. 

Enter Ludo Sanders. Zijn 'prinses' Nina had inmiddels een relatie met Bing, die zijn schoonvader absoluut niet aanstond. Ludo kwam erachter dat Kelvin eigenlijk Manu was en dus de zoon van Bing en Monica. Na wat speurwerk ontdekte Ludo het verhaal van de nog steeds in geldnood verkerende Monica en bood haar, net als Bing, een geldbedrag aan. Dit keer om Bing en Nina uit elkaar te drijven.

Dat plan mislukt en tot op de dag van vandaag zijn Nina en Bing nog samen. Maar nu, acht jaar later, zet de terugkomst van Monica hun leven alsnog op z'n kop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goede Tijden, Slechte Tijden dit jaar eerder met zomerstop

In de aflevering van dinsdag onthult Monica opnieuw in verwachting te zijn. "Nog vier maandjes. Het is een meisje", vertelt ze Bing in café De Koning. Ze heeft een huis gekocht met haar partner en werkt parttime in de zorg. "Mijn leven heb ik gelukkig weer op de rails." Als Bing vraagt wat ze precies komt doen, verwijst ze naar Manu: "Ik heb hem heel erg gemist al die jaren. Nu ik weer zwanger ben is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Ik wil hem heel graag zien." 

Bing besluit eerst te overleggen met Nina, die er in eerste instantie niks van wil weten. Maar als ook zij toezegt om het gesprek met Monica aan te gaan, wordt er een bom gedropt. "Ik ben niet trots op wat ik heb gedaan", begint Monica. "Om heel eerlijk te zijn, ik heb je gehaat. Maar nu weet ik dat het niet terecht was. Ik zat fout, niet jij. Omdat ik niet goed in mijn vel zat, zag ik dat niet. Anders was ik nooit zo ver gegaan. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden." 

"Nou, dat hoeft allemaal niet hoor", onderbreekt Bing haar.

"Dat ik ben ingegaan op het aanbod", vervolgt Monica. 

"Wat? Welk aanbod? Van wie?", vraagt Nina. 

"Van je vader natuurlijk", zegt Monica. "Om de relatie tussen jou en Bing kapot te maken. Wist je dat niet?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gevoelige discussie over abortus in GTST: 'Het is ook míjn kind'

Het GTST-verleden van Monica de Klein

02:30

Wie weet speelt Monica een rol in de naderende zomercliffhanger, die dit jaar eerder komt dan normaal. Op donderdag 1 juni is volgens RTL 'één van de meest spectaculaire cliffhangers ooit' te zien. Dan heeft GTST een succesvol seizoen achter de rug, want de soap scoort fantastisch op streamingdienst Videoland.

Rob Goossens weet: 'GTST populairder dan andere streamingdienst-series'

05:06
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit doen deze voormalige GTST-soapies nu

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!