B&B Vol Liefde België Beeld © Videoland

Waarom je als fan van B&B Vol Liefde de Belgische versie ook moet zien

28 mei 2023 12:32

Het is bijna zover: 10 juli begint het splinternieuwe seizoen van 'B&B Vol Liefde'. Maar als je niet langer kunt wachten, kijk dan de Belgische versie nu bij Videoland. We leggen uit waarom je die ook echt zou moeten bingen.

De Belgische variant van B&B Vol Liefde heet B&B Zoekt Lief. Het grote verschil met de Nederlandse reeks is de lengte van de afleveringen. In België duurt de aflevering zo'n 25 minuten. Een stuk korter dan de uur durende uitzendingen bij ons. Dat zorgt ervoor dat het lekker wegkijkt en je in no time de reeks uitkijkt. De presentatie ligt in handen van An Lemmens, die we in Nederland vooral kennen als presentatrice van So You Think You Can Dance.

Ook in de Belgische versie zitten markante personen. Vond je de Nederlandse Richard of Desiree uit seizoen 2 al bijzonder leuk? Dan ga je helemaal genieten van onder anderen de Vlaamse Maurice en Katia. Maurice wil het hart van Isabel veroveren en is een echte heer, maar hij houdt ook van een dolletje. Zo smeert hij zijn hele gezicht in met zonnebrand, zonder die goed uit te smeren. Zo loopt hij de hele dag rond met een wit gezicht. Katia laat er geen gras over groeien. Zij geeft onderweg naar Dirk al te kennen dat ze openstaat voor alles en iedereen, ook voor de concurrerende dames in de bed and breakfast van Dirk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe B&B Vol Liefde-reeks trapt af met hoe is het nu met?-aflevering

B&B Zoekt Lief speelt zich alleen af in Frankrijk. Dus alle bed and breakfasts worden omringd door het prachtige Franse landschap. En dat zorgt voor mooie beelden en idyllische plaatjes. Natuurlijk worden er pittoreske Franse dorpjes bezocht tijdens de dates. Je waant je tijdens het kijken echt even in het buitenland. 

Het Vlaams is toch wat anders dan ons 'harde' Nederlands. Het is genieten om de taal van onze zuiderburen tot ons te nemen. Zo noemt Maurice Isabel, die toch al dik in de 50 is, de hele tijd 'meiske'. Petra, die het hart van Marc wil veroveren, praat zelfs West-Vlaams. Dat is voor de meeste Nederlanders onverstaanbaar, maar des te leuker. Gelukkig kun je er bij Videoland voor kiezen om de serie te ondertitelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Petra en Hans uit B&B Vol Liefde verbreken relatie

In de Nederlandse variant krijgt de een drie mensen in de B&B, terwijl de ander dan weer keuze heeft uit vijf potentiële liefjes. In de Belgische versie van B&B Vol Liefde krijgen alle bed and breakfast-eigenaren vier liefdeskandidaten over de vloer. Dat maakt het lekker overzichtelijk, je weet wat je nog te wachten staat. 

Ben je overgehaald en wil je B&B Zoekt Lief kijken? Je bekijkt alle 32 afleveringen nu bij Videoland.