Beeld © Talpa/Mr. Frank Visser Doet Uitspraak 25-5-2023

Buren willen met elkaar op de vuist in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

25 mei 2023 21:33

In een nieuwe aflevering van 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' moet Viktor Brand (52) ingrijpen bij aso-buurtjes in Zaanstad. Ivy heeft het aan de stok met haar bovenbuurvrouw Radha. Ivy meent dat Radha en haar partner voor geluidsoverlast zorgen, terwijl Radha zich van geen kwaad bewust is.

"Raak me aan, dan ga je zien"

Volgens Ivy maken Radha en haar partner, die ze naar eigen zeggen niet heeft, de hele dag lawaai door voortdurend met stoelen en tafels te schuiven. Het stel zou bovendien veel klussen, wat Ivy tot drie uur 's nachts hoort. "Ik ben het echt zat."

Het geluidsoverlast brengt de duivelse kant in Ivy naar boven, terwijl Radha bij hoog en laag beweert dat zij geen overlast veroorzaakt. Zij zegt zelfs doodsbang te zijn voor Ivy. "Ik heb haar laatst gezien. Ik wilde haar echt aanvallen", zegt Ivy vervolgens op agressieve toon.

De situatie zorgt voor een explosieve sfeer in de flat. Viktor Brand gaat langs in een poging de boel te sussen en het brandje te blussen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser vanavond niet te zien in eigen programma

In deze aflevering doet Mr. Frank Visser helemaal geen uitspraak, maar neemt collega-rechter Bart Beuving de honneurs waar. Toch is het vooral Viktor die zijn handen vol heeft aan de ruziënde buurvrouwen. Bart is onderweg naar Zaanstad als de hel losbreekt wanneer Viktor de buurtjes uitnodigt voor een confrontatie.

Terwijl Ivy de verbale aanval inzet, zegt Radha dat haar buurvrouw 'niet goed wijs' is. "Luister, ik sla al die tanden uit je bek", dreigt Ivy vervolgens. Radha staat doodsangsten uit. "Je bent ziek in je kop", roept ze uit.

Viktor probeert de dames te kalmeren, maar het kwaad is al geschied. "Kom hier staan. Dan ga ik je leren", vervolgt Ivy woedend. Als Radha daarna nog een opmerking maakt, slaan de stoppen door en stapt Ivy op haar buurvrouw af. "Wat zei je? Ik sla echt je f*cking..." Radha is de bedreigingen van haar buuf inmiddels zat. Ze lijkt niet langer bang. "Raak me aan, dan ga je zien", briest ze. "Ik ben jou helemaal zat nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Zeur' Joan en 'aso' Pamela verdelen kijkers Mr. Frank Visser

Als Mr. Bart Beuving eindelijk arriveert, moeten de dames uit elkaar gehouden worden. Na onderzoek en metingen van het programma oordeelt Bart, nadat Ivy compleet flipt, dat de overlast niet uit het huis van Radha komt. Er is geen verband tussen de geluidsoverlast en de woning van Radha. "Duidelijk is geworden dat het appartementenblok zeer gehorig is. De vraag of dit gebrek als geluidsoverlast bestempeld moet worden waar de verhuurder verantwoording voor draagt, die ligt niet aan mij voor."

Ook krijgt Ivy een reprimande over haar opvliegende gedrag. "Het is verboden en strafbaar gedrag dat u vertoont. Ook is het in strijd met de huurovereenkomst. (...) U heeft in feite een onschuldige vrouw bedreigd, beledigd en het leven moeilijk gemaakt. Het is zaak dat u daarmee stopt." Uiteindelijk biedt Ivy haar excuses aan.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak is iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!