Kamp Van Koningsbrugge Beeld © Elvin Boer

Kamp Van Koningsbrugge-deelnemers geven al op voordat ze basecamp bereiken: 'Beschamend'

26 mei 2023 11:37

Voor twee van de vijftien kersverse deelnemers aan het nieuwe seizoen 'Kamp Van Koningsbrugge' houdt het avontuur al op voordat het überhaupt begonnen is. Vuur maken blijkt lastiger dan gedacht en de beasting die daarop volgt is zo zwaar, dat de gevolgen heftig zijn.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Kamp Van Koningsbrugge.

"Ik had daar zo veel hinder van en zo veel pijn, dat ik totaal niet meer verder kon"

De opleiding van de Special Forces is niet voor iedereen. Dat weet inmiddels ook de 30-jarige Marty. Hoewel de personal trainer vol vertrouwen begint aan het avontuur en denkt fysiek en mentaal sterk genoeg te zijn, valt voor hem het doek eerder dan verwacht vanwege een blessure aan zijn rug. "Ik had daar zo veel hinder van en zo veel pijn, dat ik totaal niet meer verder kon", blikt hij terug. "Het is beschamend, frustrerend en heel erg teleurstellend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers uiten 'diep respect' voor Edino na triggerende proef in Kamp van Koningsbrugge

Tijdens de beasting komt ook de 33-jarige Mick, die al 1,5 jaar droomt van een deelname aan Kamp Van Koningsbrugge, tot de conclusie dat hij niet sterk genoeg is. Tijdens de speedmars heeft hij het lichamelijk zwaar, maar gaat hij door op karakter. De beasting is echter de genadeslag.

Hij vertelt: "Op een gegeven moment kreeg ik een paniekgevoel. Ik kreeg geen lucht. Het was niet zozeer dat ik echt leeg was, maar... Ik had nog nooit eerder zoiets meegemaakt. En toen realiseerde ik me: ik ben gewoon niet commandowaardig, en toen was het klaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kamp van Koningsbrugge-kijkers kwaad door grove fout Iris

De eerste aflevering van Kamp Van Koningsbrugge kijk je hier terug. Elke donderdag om 20.35 uur zie je een nieuwe aflevering op NPO 1.