Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers Beeld © ANP

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers tijdelijke presentatoren NOS Sport

26 mei 2023 12:44

Suse van Kleef (36) en Jeroen Latijnhouwers (56) gaan de komende maanden aan de slag als presentatoren bij 'NOS Sport'. Suse gaat het WK Voetbal voor vrouwen 2023 presenteren, Jeroen wordt één van de presentatoren van 'NOS Studio Sport' en 'NOS Sportzomerjournaal', dat maakt de NOS vrijdag bekend. Afgelopen maart wordt bekend dat Tom Egbers (65) voorlopig niet werkt voor 'NOS Sport', nadat hij in een 'Volkskran't-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij 'NOS Sport' wordt genoemd.

"Sport is een rode draad door mijn leven: als beoefenaar, als liefhebber en ook vakmatig."

Over de presentatie van het WK zegt Suse: "Dit zijn de speciale toernooien waar ik naar uitkijk. Ik verheug me enorm op een maand lang mondiaal topvoetbal en op het vertellen van alle verhalen die deze sport zo interessant maken." Suse is actief als voetbalcommentator en presentator van NOS Langs de Lijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Nelissen stopt bij NOS Sport na column Marijn de Vries

Jeroen zegt zoveel 'zin' te hebben in deze klus dat hij zijn radiowerk 'tijdelijk op een lager pitje zet'. "Dat heb ik nog niet eerder gedaan maar deze keer wel. Sport is een rode draad door mijn leven: als beoefenaar, als liefhebber en ook vakmatig. Ik heb een aantal jaar als sportjournalist gewerkt en het is meer dan leuk die tijd een kort vervolg te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bij NOS Sport weggepeste Marghadi over Egbers en Van Gelder: 'Jullie ontnemen mij mijn verhaal'

De Volkskrant publiceerde eerder dit jaar een onderzoek naar wangedrag op de werkvloer van NOS Sport. Tom was één van de medewerkers die daarin werd genoemd. Eind vorige maand maakte de NOS al bekend dat Dione de Graaff hem vervangt in het programma Andere Tijden Sport.

In de talkshow Khalid & Sophie gaf Tom toe dat hij in het verleden een affaire heeft gehad met een jongere vrouwelijke collega. De presentator vertelde daarnaast erg 'verdrietig' te zijn door de situatie, maar erkende dat de cultuur bij NOS Sport 'moet veranderen'.

Volkskrant ontkent geruchten over ex-minnares Tom Egbers

05:18
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dione de Graaff valt in voor Tom Egbers bij Andere Tijden Sport