Trudie in Zeeman Confronteert: Stalkers Beeld © RTL

Trudie wordt gestalkt door haar eigen vader in Zeeman Confronteert: Stalkers: 'Obsessief bezig'

6 juni 2023 21:29

Een heftig verhaal in 'Zeeman Confronteert: Stalkers'. Trudie wordt namelijk door haar eigen vader gestalkt. Niet alleen Trudie is het slachtoffer, ook haar moeder en broertje worden nauwlettend in de gaten gehouden.

"Toen heeft hij mijn man aangereden"

Trudie wordt al acht jaar door haar vader Gerben gestalkt. "Ik ben moegestreden", vertelt ze in tranen aan Thijs Zeeman. "Ik zie geen andere mogelijkheid meer om mijn kind te beschermen tegen hem. Ik wil dat zij onbezorgd op kan groeien zonder over haar schouder te hoeven kijken, zoals ik moet doen. Ik wil dat niet voor haar."

"Hij is heel obsessief met ons bezig. Met mij." Ze vertelt wat Gerben doet. "Achtervolgen in de auto, als ik op de fiets zit en bij de opvang van mijn kind. Mijn vader is een gewelddadige man. Onberekenbaar. Een narcist." Ook krijgt ze mailtjes, al dan niet verstuurd door fake accounts. 

Ook Trudies broertje en moeder worden gestalkt door de vader. Gerben is in Trudies jeugd gewelddadig. Nadat haar vader voor de zoveelste keer de controle verliest, vertrekt Trudie met haar moeder en broertje uit het ouderlijk huis. "Ik denk dat toen alles begonnen is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda komt er op brute wijze achter hoe gevaarlijk social media kunnen zijn in Zeeman Confronteert

Gerben is al eens berecht voor stalking van Trudies moeder. Hoewel hij is veroordeeld tot een contactverbod in 2021, stopt hij niet met het dagelijks in de gaten houden van zijn voormalige gezinsleden.

En dat is niet de enige veroordeling. Trudie en haar man zien op een dag dat Gerben weer voor hun huis in zijn auto zit te stalken. Trudies man trekt de stoute schoenen aan en stapt op hem af. "Toen heeft hij mijn man aangereden." Gerben wordt veroordeeld voor de aanrijding, maar ook daarna gaat Trudies vader door met stalken. 

Op een gegeven moment krijgt Trudie mailtjes dat haar vader ernstig ziek is en later zelfs een overlijdensbericht. Een week lang denkt ze dat haar vader dood is, tot ze hem in levenden lijve ziet. "Ik voelde me voor de gek gehouden."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Trudie krijgt overlijdensbericht vader, maar ziet hem een week later

02:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stalkende ex gooit dildo’s over schutting in Zeeman Confronteert

Als ze haar kind van de kinderopvang heeft gehaald, ziet ze haar vaders auto waar hij in zit. Ze laat zien hoe bang ze is. Huilend vertelt ze: "Ik sta helemaal te trillen." Het is duidelijk zichtbaar wat deze stalking met Trudie doet. 

Hoog tijd voor de confrontatie. Thijs gaat op Gerben af, maar hij ontkent. "Ik weet niet waar je het over hebt." Trudie kijkt in tranen mee met de confrontatie. "Ik hoop dat 'ie ons met rust laat. Dat we verder kunnen. Dat dingen een plekje krijgen. En dat hij misschien op een dag hulp gaat zoeken, want ik denk echt dat hij hulp nodig heeft."

Na de confrontatie is het gelukkig stil: Trudie, haar moeder en broertje hebben niks meer van Gerben vernomen. 

Zeeman Confronteert: Stalkers zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5.

Benieuwd hoe het nu gaat met Trudie en haar vader? Thijs Zeeman geeft in de video hieronder een update over de zaak.

Is Gerben gestopt met het stalken van zijn dochter Trudie?

05:21

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!