Pauline Wingelaar Beeld © Videoland

Pauline Wingelaar hoopt op vierde kindje: 'Ik heb nog zo veel liefde te geven'

30 mei 2023 09:52

In de vierde aflevering van ‘Echte Gooische Moeders’ gaan de dames met de veerboot naar Ameland. Naast alle activiteiten, zoals het fietsen naar een vuurtoren, golfen en drankjes doen op het terras, is er ook ruimte voor een dieper gesprek over zwanger zijn en het overlijden van het dochtertje van Pauline Wingelaar (36).

"Ik heb nog zo veel liefde te geven"

Tijdens het diner in een chic restaurant komen de kinderen ter sprake. Hoewel de Gooische moeders maar een weekendje weg zijn, worden de koters al vanaf het eerste moment gemist. Florine is blij met het aantal kids dat ze nu heeft: "Ik wil echt nooit meer zwanger worden." Zo dacht Kimberly er ook over, maar daar lijkt nu verandering in te komen: "We zijn langzaam bezig met proberen er toch nog eentje te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bo organiseert housewarming voor boomhut in Echte Gooische Moeders: 'Hoe verzin je het?'

Pauline deelt de kinderwens van Kimberly; zij zou na het overlijden van Belle maar wat graag weer moeder worden: "Ik merk dat ik steeds makkelijker over haar praat, maar het blijft eeuwig zonde. Ik heb nog zo veel liefde te geven." Door die laatste opmerking vragen de andere Gooische moeders zich af of Pauline opnieuw zwanger zou willen worden. Pauline antwoordt daarop: "Jullie weten hoe graag ik het zou willen, maar er is ergens een angst dat het weer een stilgeboorte of miskraam zou worden."

Pauline over overleden dochter: 'Ik had nog zoveel liefde te geven'

02:41

Pauline en haar man Harmen zijn er zo nu en dan wel over aan het praten, maar een van haar zoontjes ziet het allemaal nog niet zitten: "Hij zei letterlijk dat hij geen zin heeft in het gezeik van een baby." Een opmerking die Pauline wel snapt: "Belle heeft in zijn ogen natuurlijk niets gebracht. Eerst had ik veel pijn tijdens de zwangerschap, toen braken mijn vliezen en daarna was er veel verdriet door het verlies."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Florine van Echte Gooische Moeders stond 'huilend aan couveuse' na bevalling

Mochten ze toch nog voor een kindje gaan, dan wil ze het liefst een glazen bol van tevoren: "Ik kan de pijn van het verlies niet nog eens aan. Als ik zou kunnen zien dat ik er drie jaar lang hard voor moet vechten om een baby te krijgen, zou ik dat direct doen. Maar dit alles opnieuw moeten meemaken lijkt mij verschrikkelijk."

Echte Gooische Moeders zie je elke maandag alleen bij Videoland.