Plottwist in Het Onbekende zorgt voor grote teleurstelling bij Mabel

2 juni 2023 21:29

In de nieuwste aflevering van 'Het Onbekende' zien we hoe de keuzes die eerder zijn gemaakt door de kandidaten een groot effect hebben op het verdere verloop van het spel. En dat deze keuzes ook zo weer kunnen worden teruggedraaid. Dat zorgt voor de nodige frustraties, zeker bij Mabel (24).

"Ik weet niet hoe blij ik hiermee ben"

Door een plottwist in het programma heeft er vorige week een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Zo maakt Mabel nu deel uit van team Bekend en heeft Ronald Mulder zich bij team Onbekend gevoegd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Plottwists tijdens eliminatie in Het Onbekende zorgen voor grote shock

De teams gaan voor het eerst in de nieuwe samenstelling de strijd met elkaar aan. Ditmaal op het water; wie als eerste met de kano’s bij het eindpunt aankomt wint deze ronde. Opnieuw is niets wat het lijkt, want als team Bekend als eerste bij de kade aankomt, ziet Arno Kantelberg plotseling een briefje hangen aan een bord. Hierin staat: 'Dit bord pas openen als het team weer in oude glorie is hersteld.' Steven Kazàn ziet op dat moment in dat zij Ronald weer terug moeten zien te krijgen: "Ik denk dat we nu naar hem moeten seinen dat hij onze kant op moet komen."

Precies op dat moment komt team Onbekend de hoek om met hun kano’s en rent team Bekend naar de kade om Ronald terug te roepen. De schaatser denkt in eerste instantie dat zijn oude team hem op het verkeerde been probeert te zetten: "Ik ga jullie pakken!" en "Niet te vroeg juichen", roept hij nog. Maar dan begint de twijfel toe te slaan: "Ze blijven maar schreeuwen, wat nou als ik wel die kant op vaar?"

Ronald besluit om hun raad op te volgen en draait weg van het onbekende team. Zij beginnen direct te schreeuwen: "Wat doe je? Hij fuckt ons gewoon!" Als Ronald vervolgens aankomt bij de kade, kan hij zijn geluk niet op: "Worden wij serieus weer een team?" Naast blijdschap voelt hij ook dat hij het onbekende team aardig in de steek heeft gelaten: "Ik voel mijzelf zo’n ontzettende bedrieger."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het Onbekende gaat de grens over: format verkocht aan België en Frankrijk

Pas dan valt het kwartje bij bij team bekend, zo zegt Arno: "Als Ronald nu weer bij ons zit, moet Mabel weer terug naar het onbekende team." Iets waar de brandweervrouw helemaal niet op zit te wachten: "Jongens, ik denk dat ik die kant weer op moet. Maar ik ga er wel met tegenzin heen." Ze stapt de kano in en steekt de rivier over op naar haar team. Bij aankomst verzucht ze: "Ik weet niet hoe blij ik hiermee ben, jullie hebben mij gister toch weggestemd!" De sfeer is vanaf dat moment in team Onbekend om te snijden...

Je ziet Het Onbekende elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4 en kijkt het terug bij Videoland.

Een enorme plottwist op het water: ‘Ik voel mijzelf een bedrieger’

04:08