Dag & nacht Beeld © AVROTROS

Kijkers Dag & nacht onder indruk van seizoensfinale: 'In tijden niet zo gehuild'

31 mei 2023 21:35

De seizoensfinale van ziekenhuisserie 'Dag & nacht' is op zijn zachtst gezegd spannend en meeslepend te noemen. Kijkers thuis zijn dan ook onder de indruk van hetgeen ze voorgeschoteld krijgen door - onder anderen - hoofdrolspelers Kim van Kooten (49) en Benja Bruijning (39).

Let op: dit artikel bevat spoilers over de seizoensfinale van NPO-serie Dag & nacht.

"Ademloos gekeken,helemaal weg van de wereld"

In de aflevering van woensdagavond is te zien hoe Ella (gespeeld door Kim) op dramatische wijze bevalt van haar zoontje, dat ze samen met Jerry (Benja) krijgt. Door bloedverlies dreigt de situatie uit de hand te lopen, maar uiteindelijk komt toch alles op zijn pootjes terecht.

Kijkers leven via Twitter erg mee met de verhaallijn. 'Heb ik geschreeuwd tegen mijn tv en een klein traantje gelaten toen alles goed kwam? Misschien.' Iemand anders schrijft: 'Ademloos gekeken. Helemaal weg van de wereld.' Deze kijker laat weten een hartslag van 130 te hebben gehad tijdens het kijken: 'Schreeuwen naar de tv en vervolgens huilen. (...) Wát een serie.' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ziekenhuisserie Dag & nacht met Kim van Kooten krijgt tweede seizoen

Dag & nacht is een doorslaand succes gebleken. Een miljoenenpubliek zit wekelijks aan de buis gekluisterd, óf kijkt de aflevering vooruit of terug. Hoofdrolspelers Kim en Benja merken maar al te goed dat de serie goed is ontvangen, want op straat worden zij met enige regelmaat nageroepen door trouwe fans. RTL Boulevard sprak met hen beiden over het daverende succes:

Kim van Kooten en Benja Bruijning vieren succes Dag & nacht: 'Mensen roepen je na'

01:49
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Malcolm uit De Bachelorette duikt op in populaire NPO-serie Dag & nacht

Een aflevering van Dag & nacht gemist? Terugkijken kan hier.