Kate Sharma en Anthony Bridgerton in Bridgerton Beeld © Netflix

Dit is waarom je je ogen niet van de hunks in Bridgerton kunt houden

3 juni 2023 11:35

Van zwoele liefdesverklaringen tot shirtloze scènes: in Netflix-hit 'Bridgerton' veroveren de mannen de harten van vele kijkers. Maker Shonda Rhimes (53) lijkt goed te weten hoe je de perfecte serie-hunk creëert. Het Britse 'Daily Mail' heeft de belangrijkste kenmerken waar de acteurs aan moeten voldoen op een rijtje gezet en wij kunnen ons daar wel in vinden.

De heren in de serie bezitten de perfecte combinatie van knappe looks en emotionele gevoeligheid, schrijft de Britse krant. Zo verovert Regé-Jean Page (35), die de Duke of Hastings speelt, de harten van niet alleen Daphne Bridgerton maar óók van de kijkers in het eerste seizoen. En Daphnes oudere broer Anthony en koning George, in de spin-off Queen Charlotte, betoveren kijkers met hun donkere lokken, stelt Daily Mail. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwijmel weg bij nieuwe beelden van Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Het Netflix-drama staat natuurlijk ook bekend om zijn stomende scènes met veel naakt. Zo gaan Bridgerton-sterren opvallend vaak in bad; wellicht eerder om hun gespierde billen te laten zien dan om hygiënische redenen. Ondanks de formele kledingstijl in het kostuumdrama brengen Simon, Anthony en George opmerkelijk veel tijd door zonder shirt. In het eerste seizoen is te zien dat de hertog van Hastings stoom afblaast tijdens het boksen. Ook valt Anthony in seizoen twee in een meer, waarna zijn witte overhemd aan zijn lichaam blijft kleven en Kate haar ogen niet van hem kan afhouden. Tot slot spendeert koning George veel tijd aan tuinieren. Dat doet hij natuurlijk zonder hemd. De serie laat daarmee weinig aan de verbeelding over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-fans overtuigd dat liefdesverhaal Benedict opnieuw zal worden overgeslagen

Een derde belangrijke component: het oogcontact. Van een glimp van elkaar opvangen in de balzaal tot intense blikwisselingen tijdens het uiten van gevoelens: vooral het tweede seizoen, dat minder seksscènes bevat dan het eerste, is gevuld met staarwedstrijdjes vol verlangen. Tijdens de bruiloft tussen Kates zus Edwina en Anthony kunnen Kate en Anthony hun ogen niet van elkaar afhouden. Elke Bridgerton-man moet dus over een intense blik bezitten. En ze moeten ook hartstochtelijk kunnen zoenen. Want een schattig kusje op de lippen is volgens de makers niet voldoende.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-hoofdpersonage niet te zien in seizoen 3

Het derde seizoen van Bridgerton heeft drie nieuwe castleden die onze harten gegarandeerd zullen stelen. Zo zien we volgens Hollywood Reporter Daniel Francis, bekend van zijn rol als Dave Shaw in de Netflix-serie Stay Close. In het nieuwe seizoen speelt hij de rol van Marcus Anderson. De tweede hunk is Sam Phillip van The Crown. Hij speelt Lord Debling. En de laatste nieuwkomer is James Phoon, die met Bridgerton zijn debuut maakt in de acteerwereld. Hij speelt de rol van Harry Dankworth.

Het lijkt er verder op dat Penelope, de geheime schrijfster van het roddelblad van Lady Wistledown, en Colin uit de friend zone stappen en elkaars geliefden worden. Of dat echt gebeurt, zien we in seizoen drie. De releasedatum is nog onbekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Derde seizoen Bridgerton vertraagd om opvallende reden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!