Janny van der Heijden in Boerderij van Dorst Beeld © NPO: Boerderij van Dorst, aflevering 2

Janny van der Heijden open over seksleven: 'Ik mis dat niet'

31 mei 2023 22:23

In een nieuwe aflevering van 'Boerderij van Dorst' gaan Janny van der Heijden (68) en Sor (26) twee daagjes de handen uit de mouwen steken voor Raven van Dorst (38). Raven zorgt ervoor dat de gasten zich helemaal thuisvoelen en vraagt hen ondertussen het hemd van het lijf. Zo vraagt ze Janny zelfs naar haar seksleven...

"Misschien is het ook zo wel dat naarmate je ouder wordt, dat die primaire behoefte niet meer primair is"

Ruim twintig jaar geleden scheidde Janny van haar toenmalige man en tot de dag van vandaag is de presentatrice nog steeds single. Raven vraagt zich af of Janny zich weleens eenzaam voelt. "Ik heb natuurlijk heel veel vrienden om mij heen en mijn kinderen. Eenzaam ben ik zeker niet. Het enige wat ik niet leuk in mijn eentje vindt, (..) is om in mijn eentje 's avonds uit eten te gaan of zo. Want dan heb ik het gevoel dat ik word bekeken." Raven vraagt ook hoe het zit met het 'fysieke' gedeelte van Janny's single bestaan. "Seks bedoel je? Kan je gewoon zeggen hoor tegen me", lacht ze. "Misschien is het ook zo wel dat naarmate je ouder wordt, dat die primaire behoefte niet meer primair is", concludeert Janny. "Ik mis dat niet. Want als ik het wel zou missen dan zou ik er wel meer moeite voor doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janny van der Heijden geopereerd aan melanoom in gezicht: 'Huidtransplantatie gedaan'

Janny was niet alleen openhartig over haar seksleven, maar ook over haar bijna doodervaring. 'Drie vier jaar' na haar scheiding en het overlijden van haar ouders kwam Janny met een hevige pijn in haar borst op de intensive care te liggen. "Waar ik echt op het rand heb gelegen van er niet meer zijn." Ze noemt het een 'klassieke' doodervaring. "Dat je ze hoort zeggen: 'We raken haar kwijt, we raken haar kwijt'. En dat je jezelf ziet." Janny vertelt dat ze uit haar lichaam stapte en ze zichzelf zag liggen. "Alle pijn was volledig weg. Een soort ultieme meditatie", blikt ze terug op dat ene moment. Ook legt ze uit dat ze er 'absolute vrede' mee had als ze op dat moment zou zijn gestorven. "Ik ben nooit bang geweest voor de dood, maar vanaf die ervaring denk ik dat ik dat ook totaal niet heb." 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Janny van der Heijden: 'Of er een man is voor wie ik kan koken?'

Raven zin in nieuwe reeks Boerderij van Dorst: ‘Voel me een B&B’

01:54

De aflevering terugkijken? Dat kan via deze link.