Wim in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak Beeld © SBS6: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, Seizoen 8, aflevering 10

Wim bedreigt zijn keukenboer in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

1 juni 2023 22:58

De 62-jarige Wim heeft onlangs zijn bungalow opgeknapt en ook zijn keuken is onder handen genomen. Volgens hem is dit zwaar mislukt, want zijn keukenboer Rinus zou de gloednieuwe keuken van zo'n 10.000 euro volledig verpest hebben. In 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' sleept Wim zijn keukenleverancier voor de rechter. Ook blijkt dat Wim hem zelfs heeft bedreigd.

"Hij zuigt de bloed onder mijn nagels weg" 

Wims droomkeuken is naar eigen zeggen veranderd in een nachtmerrie. "Ik vind het verschrikkelijk. Het is een verschrikkelijke keuken. Ik vind wat wij besteld hebben, dat combineert niet. De kleuren, alles. Niks is goed", zegt hij hierover in het programma. Hij noemt zijn keuken zelfs 'een doorn' in zijn oog. De keukenboer in kwestie zegt op zijn beurt dat hij Wim een prima keuken heeft verkocht. Ook zou hij zijn klanten altijd tegemoet komen als ze niet tevreden zijn. "Tweehonderd procent doe ik ervoor om de klant tevreden te krijgen. Maar deze klant is niet tevreden te krijgen. Op geen enkele manier." Wim hoopt dat hij de tijd kon terug draaien. "Had ik alles geweten dan had ik deze keuken nooit bij hem opgekocht. Want het is gewoon een nachtmerrie." Andersom denkt de keukenboer daar net zo over: "Als ik dat had geweten dan had ik de keuken nooit aan die man verkocht, want deze man is gewoon een nachtmerrie." 

Volgens Rinus valt er niet te praten met Wim en daarom besluiten presentator Viktor Brand en meneer Frank Visser de heren uit de brand te helpen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hondhater krijgt de volle laag van kijkers na uitzending Mr. Frank Visser

Wim laat Viktor zien wat hem allemaal niet bevalt aan de keuken. "Als je er al een potje zout in zet, (...) dan gaat het niet dicht", zegt hij over een keukenlade. Ook zou een kastje 'niet waterpas' hangen. Verder zou een plint loszitten en zou de kleur van het keukenblad niet kloppen. Het zit hem zo dwars dat hij er niet van slaapt en Wim zou zelfs 'medicijnen van de dokter' hebben gekregen voor het korte lontje wat hij aan deze gebeurtenis heeft overgehouden. 

Als Viktor vraagt wat er moet gebeuren volgens Wim dan vertelt hij dat hij het liefst een heel nieuwe keuken zou willen. "Door derden en meneer Rinus moet dat netjes gaan betalen." De keukenboer wil op zijn beurt dat Wim alle negatieve berichtgeving, die hij online over het bedrijf heeft verspreid, verwijderd en rectificeert. Ook is hij boos over een bedreiging aan zijn adres. Zo laat de keukenboer een geluidsfragment horen aan Viktor van een telefoongesprek dat hij eerder met Wim heeft gevoerd. Hierin is te horen dat Wim de keukenboer bedreigt. "Ik weet je godverdomme te vinden", klinkt het.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corrie (90) geteisterd door rokende buurvrouw in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Tijdens de rechtszitting wordt Wim door meester Frank Visser geconfronteerd met de bedreiging aan Rinus' adres. Wim geeft toe dat hij dreigende woorden heeft uitgesproken. "Het is een keuken van 10.000 euro en als hij daar zo mee omgaat, dan zuigt hij de bloed onder mijn nagels weg." 

Uiteindelijk besluit meester Frank Visser dat Wim de negatieve berichten over Rinus en zijn bedrijf binnen 48 uur moet verwijderen. Doet hij dit niet, dan riskeert hij een boete van 5000 euro. Verder kan de opgeleverde keuken worden afgemaakt en hoeft deze niet worden gesloopt. Dat moet binnen zes weken gebeuren door een monteur die werkzaam is bij Rinus. Ook moet Wim 116,69 euro aan schade betalen aan Rinus voor een achterblad. 

De heren zijn allebei tevreden met het besluit en schudden elkaar de hand. 

Meester Frank Visser komt met autobiografie: Met vallen en opstaan

05:37

Bekijk de aflevering terug via deze link. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!