Familie Blom uit Een Huis Vol Beeld © KRO-NCRV

Nieuwe Een Huis Vol-familie Blom krijgt leuke reacties: 'Het is een feestje'

2 juni 2023 12:14

In het komende seizoen van 'Een Huis Vol' zijn de familie Jelies en familie Zeldenrust niet meer te zien. Wel maken we kennis met nieuwe gezinnen, waaronder de familie Blom uit Bodegraven. Maar hoe zijn Maarten, Gerdien en hun acht kinderen eigenlijk in de NPO-serie beland? Dat vertellen ze zelf.

"We moesten in eerste instantie heel hard lachen"

Het begint allemaal als een grapje voor de familie Blom. Hun vrienden vertelden hen weleens gekscherend dat ze prima in Een Huis Vol zouden passen. "We moesten in eerste instantie heel hard lachen, maar toen ze vertelden dat ze ons daadwerkelijk op zouden geven, is het balletje vrij snel gaan rollen."

Gerdien zag er aanvankelijk een klein beetje tegenop. Ze vreesde vooral dat er camera's in huis opgehangen zouden worden. Dat wilde ze namelijk echt niet. "Gelukkig werken ze met een cameraploeg, dat maakt het voor ons al een stuk overzichtelijker en relaxter." Ook de kinderen zijn volgens haar helemaal zichzelf inmiddels. "Ze zijn hun spontane zelf."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Familie Wildeman geen spijt van deelname Een huis vol: 'Kinderen staan te springen'

In de buurt krijgt de familie leuke reacties op hun deelname. "Mensen zijn voornamelijk enthousiast. Je krijgt ineens appjes van mensen uit de buurt die je normaliter niet of weinig spreekt", aldus Gerdien.

En hoe gaat de familie naar de nieuwe afleveringen kijken? Dat doen ze - uiteraard - met z'n allen. "Het is een feestje, en zomer, dus lekker een ijsje, chips en ijskoffie voor ons. Oh, en misschien ijstaart als het echt lekker weer is."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Een Huis Vol-families Jelies en Kraan krijgen speciale serie rondom emigratie

De voormalige Een Huis Vol-families Jelies en Kraan krijgen een eigen serie. Wanneer die te zien is, is nog niet bekend, maar we weten wel al waar die over gaat. De emigraties van beide families staan centraal. De familie Kraan emigreert naar Luxemburg, terwijl de familie Jelies naar Spanje gaat verhuizen.